Mlada, neshvaćena i čudna - ovim riječima često su opisivali glumicu Sonju Savić. Ali detalji iz njenog života su malo poznati javnosti, piše beogradski Blic.

Iz rodnog Čačka dolazi u Beograd kako bi se oprobala u glumi koju je najviše voljela. Upisuje Fakultet dramskih umjetnosti u klasi Minje Dedić, a zajedno sa njom u tom periodu glumu studiraju Zoran Cvijanović, Svetislаv Goncić, Žarko Laušević, Brаnimir Brstina i mnogi drugi.

Već od samog početka bavljenja glumom, pratile su je kontroverzne priče. Jednom prilikom je na pitanje novinarke da li je u emotivnoj vezi sa Radetom Šerbedžijom, sa kojim je snimila film "Una", prekinula intervju.

S druge strane, na pitanje s kim se druži kada ne snima filmove i serije, ona je odgovorila:

- Hm, da! Ja imam neku sreću- čuješ koliko puta to spominjem da izgleda kao da stvarno imam mnogo sreće, a ja je, u stvari uopšte nemam; ja sam jedan nesretna djevojka. Družim se sa širim krugom ljudi s kojima sam odrasla negdje petnaest godina, izjavila je Sonja jednom prilikom.

Nakon toga snima brojne filmove kao što su: "Živeti kao sav normalan svet", "Kako je propao rokenrol", "Šećerna vodica", "Davitelj protiv davitelja", "Balkanski špijun", "Čavka" i mnogi drugi.

Vremenom je započela druženje sa Mladenom Mladenovićem i čitavim sastavom grupe “EKV”. Mnogi tvrde da upravo tada dolazi prvi put u kontakt s narkoticima, ali i upoznaje svoju veliku i jedinu ljubav, jazz muzičara Vlajka Lalića. Mnogi kažu da je maštala da postane njegova supruga.

Znala je da kaže da jedan od najtežih trenutka u njenom životu, pored smrti oca, jeste dan kada je Vlajko napustio ovaj svijet 1990. godine. Usljed velike oluje, njegov jedrenjak je potonuo, a Sonja je mjesecima kasnije bila u depresiji zbog smrti. Odmah potom, odlazi u Sloveniju gdje je ostala skoro deset godina, vratila se u Srbiju i posvetila filmu, ali ne u toj mjeri u kojoj je to prije činila.

Mnogi smatraju da je tada ušla u probleme koje donosi konzumiranje kokaina i heroina. Tokom jednog intervjua novinar ju je upitao da li koristi neku od vrsta narkotika, ona je bez razmišljanja odgovorila da joj je najveća želja da radi čiste glave i srca, ali da je problem taj što kamera sve vidi...

Poroci su joj došli glave 23.09.2008. godine kada je u stanu u Kursulinoj ulici pronađena mrtva. Ljekari su mogli da konstatuju smrt, a prema zvaničnim podacima nakon obdukcije preminula je usljed prevelike doze narkotika u 48. godini života.

Sahranjena je u selu Donja Gorevnica kod Čačka, gdje je njena porodična kuća. Njena majka nikada nije preboljala njen odlazak.

Komšije, nekada jedne od najtalentovanijih srpskih glumica, tvrdili su da u njenom stanu nije bilo namještaja, spavala je na dušeku na podu, a svuda okolo bili su razbacani upotrebljeni špricevi.