U nesreći koja se danas dogodila na magistralnom putu M-4 (Tuzla – Doboj) u Lukavcu (BiH) život je izgubio pedesetosmogodišnji Mirsad Ahmetović zvani Mirso Babo iz Puračića.

Ova tragedija iznenadila je i potresla njegove saborce, te članove Udruženja Veterani rata 212/222 Bosanske oslobodilačke brigade, koji za Mirsada imaju samo riječi hvale, piše Faktor.

Lukavac nesreća 30/01/20a

Ahmetović: Ratna fotografija

– Babo je bio borac od prvog dana formiranja naše brigade i bio je raspoređen u Četvrtu četu koja se zvala Akrepi, bio je dobar saborac, tih, povučen čovjek, ali je imao trenutke kada je pokazao svoju duhovitu stranu, kada je nasmijavao sve oko sebe. Pomagao je svojim saborcima, a naročito ih je ohrabrivao humorom i smijehom. Takav je bio i poslije rata, dok mu se u jednom danu život nije promijenio u potpunosti. Mirsad je izgubio sina u sličnoj saobraćajnoj nesreći kao što je i on danas stradao. Mislimo da se to desilo na istom putu kada je njegov sin na motoru podletio pod auto – naveli su iz Udruženja

Kažu da od toga dana Mirsadov život više nije bio isti.

Podsjećamo, Ahmetović je upravljao vozilom "golf" te se sudario sa šleperom, jutros oko 9.45 sati, te je uslijed teških povreda preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli u 13.40 sati.

Lukavac nesreća 30/01/20a