Zdravstveni radnici iz Kantona Sarajevo planiraju održati u srijedu proteste, kako bi ukazali na problem nasilja nad njima, potvrđeno je za Novinsku agenciju Patrija (NAP) iz Sindikata doktora medicine i stomatologije Javne ustanove Dom zdravlja u Sarajevu.

U Domu zdravlja Novi Grad u Sarajevu roditelj je u srijedu fizički napao doktoricu. Mediji su objavili da je jedan od roditelja nasrnuo na doktoricu, koja je pokušala objasniti da prednost imaju hitni slučajevi.

POVEZANO
Dom zdravlja Novi Grad SarajevoNEZAPAMĆEN SKANDAL U DOMU ZDRAVLJA U čekaonici za malu djecu, usred gužve, mama prišla doktorici i..

Iz Sindikata upozoravaju da je nasilje nad zdravstvenim radnicima u porastu, te da vlasti moraju pronaći način kako da se to zaustavi.

Grupa zdravstvenih radnika u Domu zdravlja Saraj polje danas su održali kratki protest kako bi ukazali na problem nasilja nad zdravstvenim radnicima, dok u srijedu na taj problem mirnim protestima namjeravaju ukazati zdravstveni radnici u svim domovima zdravlja u Kantonu Sarajevo, piše Patria.

POVEZANO
Tešanj pedijatrijska ordinacija 3"Doktorica je pacijente primala u ORDINACIJI 2, sve dok se supruga UGLEDNOG GRAĐANINA nije pojavila"