U travničko naselje Brajkovići gospodin Drago Šimić (67) se prije 2,5 godine vratio nakon više od 40 godina boravka i rada u dijaspori.

Na pragu punoljetstva, sad već davne 1970. godine otišao je "trbuhom za kruhom" u Austriju. Tamo je zaradio odličnu mirovinu, ali zov rodnog kraja bio je očito jak.

"Samo da mi je nać` neku pametnu, jer se ljudi ovdje žene nekako arogantno, ja ne znam zašto..."

Međutim, njegova supruga se nije htjela vratiti, i uslijedio je razvod. Brko, kako mu je nadimak, sada sa svojih 67 godina živi samački život u spomenutom naselju, i kako tvrdi traži drugu ženu jer se njegova nije htjela s njim vratiti u Bosnu.

- Taman kad sam ja njoj napravio da ide u mirovinu, jer ja sam nju u augustu čekao dvije i po godine da idemo skupa. Kad je ona završila svoj zadnji dan došla meni i kaže "neću ja s tobom, odo ja kod sina čuvati djecu" – izjavio je za Dolinu Lašve. Cijeli razgovor možete pogledati ispod.

Šimić se prisjeća da je odmah potpisao potrebne papire za razvod.

Sve što se dogodilo priznaje a ga je jako pogodilo, kao "grom iz neba", s obzirom da je cijeli život gradio život za familiju, a preko noći se sve promijenilo. No, pomoglo mu je, smatra, što se dosta bavio psihologijom.

Drago Šimić selo Brajkovići 1