Tri crna gavrana u ponedjeljak su nadlijetala naše naselje i odmah sam pomislio - neko će umrijeti. I desilo se to: moja sestra od strica, Nada Ratković (60), stradala je u požaru.

To je za banjalučke Nezavisne novine juče ispričao Slavko Ratković iz Glamočana, kod Laktaša, gdje je u požaru na spratu svoje kuće stradala šezdesetogodišnjakinja, a njen suprug Damir Guldan je povrijeđen dok je pokušavao da je spasi, u čemu nije uspio.

Guldan, kojem su ruke bile crne od gareža, kratko je izjavio da je tih momenata pravio doručak za suprugu, te dodao da ništa više ne može komentarisati u vezi sa tragedijom koja mu se desila.

- Damir je, kad je došlo do požara, bio u prizemlju kuće. Nada je psihički bolesna i više puta je pokušavala da se zapali. Ali ne znam kako je sada vatra planula u kući, navodi Slavko Ratković.

Dodaje da je Guldan juče ujutru dok se u prizemlju spremao da ode zaraditi dnevnicu osjetio crni dim iznad kuće, a kada je otrčao na sprat iznad već je bilo kasno, jer je plamen bio uhvatio krevet na kojem je Nada ležala.

- Čuo sam kako jedan komšija viče da gori Damirova kuća. Po nesreći, kada je vatra buknula to je dovelo i do nestanka struje pa im je prestala raditi pumpa koja dovodi vodu, tako da se ni požar nije mogao gasiti. Zatim su došli vatrogasci i ugasili vatru, ističe Slavko Ratković.

Dodaje da je u nastojanju da spasi suprugu i Damir spalio svoju kosu, ali njegove povrede, srećom, nisu opasne.

- Nada je dan prije nego što će izgorjeti bila raspoložena, vidio sam je kada je pila kafu. Oboljela je psihički u proteklom ratu kad je izgubila brata. Uvijek je neko bio uz nju, uglavnom Damir. S Damirom ima troje djece. Najmlađi sin je s njima, drugi im je u Austriji, a kćerka im je udana u Beogradu, naveo je Slavko Ratković.

Nezvanično se doznaje da je Nada bila pušač pa je moguće da je izazvala požar slučajno cigaretom. Ipak, šta je uzrok tragedije treba biti utvrđeno istragom. Iz policije je juče navedeno da su požar lokalizovali vatrogasci iz Laktaša.

- Na licu mjesta je izvršen uviđaj, a policija će preduzeti potrebne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja uzroka požara, navode iz policije.

(Doznajemo.com/Nezavisne novine)