Tada 15-godišnjoj tinejdžerki iz Velike Britanije je rečeno da ide odmor, a onda je uslijedio užas. Mislila je da ide na odmor, a ustvari...

U Pakistanu su je, pod prijetnjom oružja, prisilili da se uda, u već ranije dogovorenom braku, za svog šest godina starijeg rođaka, koji ju je ona, praktično, silovao sljedeće tri godine svaki dan.

BRAK ZBOG VIZE. Brak je dogovoren kako bi taj rođak mogao dobiti vizu za ulazak u Veliku Britaniju.

Sve se počelo događati 2005. godine, a tek 2008. je pakistanski sud dozvolio djevojci razvod, nakon čega se ona vratila u Veliku Britaniju.

Sada 26-godišnjakinja podijelila je svoje iskustvo sa javnošću za list Sunday Express:

- Mislila sam da idem u Pakistan na odmor. Bila sam uzbuđena zbog toga. No, nakon što su prošla dva mjeseca i bilo je vrijeme da se vratim u Britaniju, jer je počinjala školska godina, pitala sam maminog brata kada se trebam vratiti, a on je samo nastavio nekoliko sedmica govoriti «Ostani još malo».

PIŠTOLJ. Nakon četiri mjeseca ušao je u moju sobu sa pištoljem i prisilio me da se udam za rođaka. Ja sam odbijala, ali mi je rekao da, ako se ne udam, on će ubiti moju braću. Bila sam prestrašena i nisam imala izbora. Prve bračne noći, moj rođak me je silovao. Mislila sam da je on moj rođak, i osjećala sam da je to jako pogrešno. Silovao me je svake noći, pune tri godine...

(Doznajemo.com/A.N.)