U mjesu Šturlići kod Cazina (BiH), danas oko 17 sati došlo je do velikog sukoba migranata. Stradala su smrtno tri migranta, a više je povrijeđenih...

Predstavnik za javnost MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK) Ale Šiljdedić iznio je više detalja:

- Policija Unsko-sanskog kantona (USK) je na području Općine Cazin nakon zaprimljene dojave o sukobu migranta pronašla dvojicu koja nisu davali znakove života.

U 16:25 sati je MUP USK mještanin jednog od cazinskih sela prijavio da je u naselju Crnaja primijetio sukob velike grupe migranata. Nakon toga policija je izašla na mjesto događaja gdje je zatekla dva migranta sa ubosnim ranama koji nisu davali znakove života, naveo je Šiljedić, najavivši kako bi se naknadnim istražnjim radnjama trebalo utvrditi da li postoji povezanost između sukoba koji je prijavio mještanin i ova dva smrtna slučaja.

Policija je također zatekla i jednu grupu migranata čiji identiteti nisu poznati, no oni su zadržani radi daljeg obrađivanja.

Na teren su izšali tužioci, policija i Hitna pomoć.

Ovo naselje Crnaja je inače jedno od naselja koje se nalaze uz državnu granicu sa Republikom Hrvatskom, te je jedno od mjesta gdje se migranti često okupljaju i pripremaju za ilegalni prelazak.

Kako doznaje portal USN.ba, u međuvremenu je preminulo i treće lice koje je zadobilo povrede prilikom ovog sukoba.

U međuvremenu, na Facebooku je objavljena prva fotografija s lica mjesta. Na njoj se vide dva tijela prekrivena dekama i grupa migranata u pozadini.

Fotografiju, ako želite, možete pogledati na OVOM LINKU

Koliko je ozbiljna migrantska kriza u BiH, a pretežno na području USK, gdje je najveći broj migranata bio godinama stacioniran, govori i zvanični policijski podatak da su ilegalni migranti tokom 2019. godine počinili čak 205 krivičnih djela.

Neka od krivičnih djela su ubistva, silovanja, pokušaji ubistva, tučnjave i teške krađe. Migranti koji najviše čine krivična djela dolaze iz Alžira, Maroka, zatim Pakistana i Afganistana.

(Doznajemo.com)