Vjeruje se da je 71-godišnja starica u Južnoj Africi umrla od srčanog udara nakon što je natjerana da gleda kako je čovjek koji je upao u njihovu kuću jednu po jednu silovao njene 3 unuke pod prijetnjom vatrenim oružjem.

Šokantni incident dogodio se prije dva mjeseca u Impendleu u provinciji KwaZulu-Natal.

Prevod i adaptacija: Doznajemo.com/A.N.

IMAO «FANTOMKU» NA GLAVI. Nakon upada u kuću, kuškarac sa «fantomkom» na glavi zatočio je tri mlade žene u staričinoj sobi.

Tu su se i dogodila brutalna silovanja, javio je Daily Mail. U jednom trenutku starica više nije mogla gledati to šta se događa i kolabirala je! Prema izjavama njenih unuka, starica je doživjela psihičku traumu koju jednostavno nije mogla podnijeti. Njih četiri su zajedno živjele u kući.

POLICIJA je pokrenula potragu kako bi uhvatila osumnjičenog koji je pobjegao sa lica mjesta nakon trostrukog silovanja i pozvala je građane koji imaju bilo kakve korisne informacije koje bi mogle pomoći da se riješi ovaj da im se jave.

Slično je učinio i staričin 31-godišnji sin:

- To je zaista bio užasan čin koji je on uradio. Mislim da moja majka nije umrla od srčanog udara zbog napada na nju samu, već zbog toga što je morala gledati kako napadač izvlači jednu po jednu unuku i siluje je pred njenim očima – izjavio je.

Predstavnik familije Mzandwile Ndlovu izjavio je:

- Pronašli smo je u kući već mrtvu. Mislimo da joj je srce prepuklo jer je bila toliko užasnuta onim što je vidjela u tim zlim postupcima. Tri djevojke su potvrdile da napadač nije nju dirao, tako da smatramo da ovo može biti jedini razlog.

STARIČIN SIN u svojoj izjavi dodao je i ovo:

- U ovom slučaju nema pravde za moje nećakinje koje su uništene. Silovatelj je vidio da se moja majka srušila pred njim u šoku i hororu i nastavio je. Gdje je tu humanost?

Nonhlanhla Khoza, predstavnica za javnost Vijeća za socijalni razvoj provincije KwaZulu-Natal potvrdio je da je ovaj incident samo jedan u nizu povećanog broja slučajeva kriminalnih djela usmjerenih prema ženama, kakva su ubistva i silovanja. Broj slučajeva povećan je u vrijeme borbe protiv novog koronavirusa.

- Pozivam javnost da pomognu policiji sa bilo kakvom informacijom koja bi vodila ka privođenju osumnjičenog. Zajednica treba raditi udruženo kako bi ovakvi slučajevi prestali – zaključila je Khonza, izražavajući u ime svih članova Vijeća izraze saosjećanja sa žrtvama.