Dženaza Mireli Lulić-Beganović (36) iz Gornje Koprivne kod Cazina, koju je 27. juna oko 19 sati u kući njenih roditelja s više hitaca iz pištolja usmrtio suprug, policajac Rifet Lulić (42), klanjana je u četvrtak nakon ikindija-namaza kod džamije u ovom selu, gdje je i ukopana u prisustvu familije, velikog broja mještana i prijatelja.

POVEZANO
Ubistvo Cazin Mirela Lulić BeganovićDETALJI NEZAPAMĆENOG ZLOČINA U CAZINU: Ušunjao se u kuću i ubio ženu koja mu je rodila troje djece!

Tabut majke troje djece, nošen na rukama mještana, krenuo je ispred kuće žalosti. Njeno troje djeca sve vrijeme je plakalo i izgubljeno gledalo ka majčinom tabutu.

Tuga u porodici Beganović pomiješana je sa strepnjom šta će biti sa troje Mireline i Rifetove djece.

Kako tvrde mještani, Mirelina majka Džemila planira čuvati i odgajati 14-godišnju unuku, dok bi Amir Muhić, badžo Rifeta Lulića i policajac u istoj Policijskoj stanici, trebao preuzeti brigu o 17-godišnjem sinu.

Još nije poznato ko bi se mogao pobrinuti za 4-godišnjeg Mirelinog i Rifetovog sina.

Mirela Lulić Beganović dženaza 1

Rifet i Mirela Lulić

O brizi o njima odluku treba donijeti Centar za socijalni rad Cazin, čiji su pripadnici posjetili djecu u Krivaji kod Cazina, gdje se nalazi porodična kuća Rifeta Lulića.

Motiv ovog svirepog ubistva još nije poznat.

Mirela Lulić Beganović dženaza 1

Tuga tokom ispraćaja (Foto: Cazin.net)

Mirela Lulić Beganović dženaza 1