Nakon što je jutros iza 11 sati u rijeci Bosni u Visokom pronađeno tijelo Irhana Foče (24), potraga za drugim mladićem, Aldinom Mulićem (28) se nastavlja kako u Sarajevu, tako i dalje u rijeci Bosni i to sve do Kaknja.

Podsjećamo, u Miljacki su, nlizu mosta na Dolac Malti (Sarajevo) u noći s utorka na srijedu nestali 24-godišnji Irhan Fočo i 28-godišnji Aldin Mulić. U rijeku je prvo upao Mulić, a konobar iz obližnjeg kafića, Fočo, je hrabro skočio za njim. Obojica su nestala u nabujaloj Miljacki.

U akciju spašavanja uključene su brojne policijske, vatrogasne i ekipe civilne zaštite.

POVEZANO
Miljacka utapanje 13/12/2017 0DETALJI NOĆAŠNJE TRAGEDIJE: Aldinu Muliću (28) je pozlilo, otišao je do Miljacke, a onda...

U potrazi za Mulićem Federalnu upravu civilne zaštite (FUCZ) je tokom cijelog dana pratio i brat nestalog Aldina, ali i mnogobrojni članovi njegove porodice.

Svi su u autima cijeli dan slijedili spasioce u potrazi.

Utapanje Fočo - Mulić 14/12/2017 0

Mulić i Fočo

Kada je riječ o pronalasku Fočinog tijela, u mjestu Čekrekčije kod Visokog njega je oko 11:15 sati primijetio vlasnik parcele kod koje se ono zaustavilo, nakon čega je obavijestio policiju. Na lice mjesta odmah su upućeni pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ) i policija, a tijelo je nakon izvlačenja iz vode prevezeno u prosekturu Gradskog groblja Visoko gdje je obavljena identifikacija.

POVEZANO
Utapanje Fočo - Mulić 14/12/2017 1NAKON TRAGEDIJE NA DOLAC MALTI: Iz Civilne zaštite demantuju da je pronađeno i drugo tijelo