Djevojčica M.B. stara sedam godina preminula je u srijedu nakon pada sa petog sprata višespratnice u naselju Prozivka u Subotici.

Tragedija se dogodila poslije 12 časova, a nakon pada djevojčica je bila živa, ali je od zadobijenih povreda i pored skoro pedesetominutne borbe medicinske ekipe preminula u bolnici u Subotici.

Miroslav Mamula, vođa smjene na Urgentnom odjeljenju Opšte bolnice, kaže da je Hitna pomoć dovezla povrijeđenu devojčicu oko 13 časova.

- Djevojčica je donijeta bez vitalnih funkcija. Više ljekara i ekipa je dalo sve od sebe, ali, nažalost, poslije 50 minuta borbe za njen život, ona je preminula.

Komšije kažu da je majka tijelo djevojčice od mjesta pada na rukama donijela do ulaza i da su tamo čekali dolazak Hitne pomoći.

- Navodno je davala znakove života i vjerovali su da može preživjeti, jer je pad ublažilo drvo koje se nalazi pored zgrade. Nažalost, desilo se najgore, svi smo u šoku i molim vas nemojte ulaziti u zgradu, ne znamo ništa više – rekla je stanarka zgrade.

Jedna od komšinica ispričala je da je majka čula tup udarac u trenutku kada je njeno dijete palo sa terase.

- Potražila je kćerku u stanu i tek kada je vidjela da je nigdje nema, pogledala je sa terase. Nemamo riječi, ovo je nešto najstrašnije što sam ikada čula. Siroto dijete, ali siroti i roditelji - dodaje komšinica.

U subotičkoj policiji potvrđeno je da se dogodila tragedija, da je o svemu odmah bilo obaviješteno tužilaštvo.

- Viđala sam djevojčicu u prolazu, iz viđenja znam i roditelje i ne znam šta bih drugo rekao osim da je ovo šok za sve nas. Mnogo nam je žao, velika tragedija. Ne daj, Bože, nikome – uznemiren je jedan od stanara.

Djevojčica je pohađala prvi razred OŠ "Sonja Marinković", a za njene roditelje, porodicu Bunić, komšije imaju samo riječi hvale i opisuju ih kao dobre ljude koji su vrijedni radnici u subotičkoj privrednoj zoni "Mali Bajmok".

(Doznajemo.com/Alo.rs)