Djevojčica iz Sirije Iman Ahmed Leyla, koja je s porodicom bila prisiljena izbjeći prema granici s Turskom, preminula je od posljedica niskih temperatura i loših uslova u kampu. Sirijsko-američko medicinsko društvo (SAMS) navelo je kako je otac u četvrtak u centar u Afrinu u naručju donio djevojčicu.

Navodi se kako je djevojčica zbog pothlađenosti preminula prije nego što je prebačena u bolnicu.

POVEZANO
Sirija dječak štiti sestricuSVA BOL SVIJETA NA JEDNOJ FOTOGRAFIJI: Dječak štiti svoju malu sestricu od napada aviona...

Radnik bolnice u Afrinu izjavio je kako su ustanovili da je djevojčica preminula dva do tri sata prije nego što ju je otac donio u bolnicu, javlja Anadolu Agency (AA).

- Kada su je donijeli, srce nije kucalo. Otac je kazao kako su živjeli u baraci koja nije imala ni prozora i da su bili izloženi izrazito niskim temperaturama. Pretpostavljamo da je djevojčica preminula zbog pothlađenosti. Kad je donesena bila je poput leda...

POVEZANO
Novopazarka poginula u SirijiU Siriji poginula Novopazarka EMINA i njeno četvoro djece. Suprug Rejhan PREŽIVIO

U izvještaju iz bolnice navodi se i kako je djevojčica od godinu i po težila 4,5 kilograma. Navodi se i kako je djevojčica bolovala od cerebralne atrofije.

Porodica je zbog ruskih i režimskih napada iz Istočne Gute, koja pripada Damasku, 2018. izbjegla u Idlib. Zbog napada koji su i tu izvedeni, bili su prisiljeni migrirati na područja nedaleko od granice s Turskom.

Od početka 2019. prema tursko-sirijskoj granici izbjeglo je 1,8 miliona civila.

POVEZANO
Sirija djeca Pokemoni 0SIRIJSKA DJECA POSLALA PORUKU SVIJETU: Umjesto hvatanja Pokemona, spasite nas! (FOTO)