U ponedjeljak rano ujutro sve je šokirala vijest da mlado srce Ermana Čilića nije izdržalo, te da je nakon nekoliko dana borbe ovaj mladić preminuo. Dječak je prije desetak dana imao srčani udar, nakon čega je prebačen na KCUS gdje je priključen na aparate. Iznenada mu je pozlilo, a uprkos svim naporima medicinskog osoblja nisu mu uspjeli pomoći.

Erman Čilić (17) je nažalost izgubio bitku za život. Njega je bolest savladala u kratkom vremenskom periodu, a očekuje se da će se veliki broj ožalošćenih 15.11.2017. godine u 14:15 sati na mezarju Jasen u Jablanici oprostiti od njega.  Za sve iz Sarajeva, prevoz do mezarja u Jablanici i nazad je obezbijeđen ispred stadiona Grbavica u 12 sati.

POVEZANO
Dženaza Ermanu Čiliću 0I NEBO JE PLAKALO: Neutješni otac Amir spustio 17-godišnjeg sina Ermana Čilića u zemlju! (FOTO)

Iznenada mu je pozlilo 30. oktobra i pokazalo se da je Erman Čilić imao srčane probleme. U bolnici u Sarajevu priključen je na aparate. Nakon petnaestak dana borbe, molitvi i nadanja, u ponedjeljak je izgubio bitku za život. Ovaj 17-godišnjak je bio na liječenju zbog srčanih problema (iznenadni zastoj srca).

Ta vijest je podigla na noge njegove sugrađane koji su se pokazali kao pravi prijatelji.

Erman Čilić 1

Erman Čilić 1

Inače, Erman je bio jedan od najmlađih Željinih navijača, tako da je i udruženje ovog kluba dalo svoj doprinos i molilo za oporavak mladića.. Isto su uradili i rukometaši RK Bosna Sarajevo i RK Konjuh Živinice.

U gradu su bili postavljeni i tansparenti podrške i molbe za oporavak. Ipak...

Erman Čilić 1

Erman je bio uzorni mladi sportista, odnosno rukometaš, te je igrao sa Škole rukometa Bosne i Juniora. Bio je veliki navijač FK "Željezničar"

Erman Čilić 1

Vrijedi istaći da je 10.11.2017. godine napunio 17. godina, da bi samo tri dana poslije preminuo.

Erman je umjesto da slavi svoj 17. rođendan u to vrijeme vodio bitku za život. Nažalost, nije uspio da čuje čestitku svojih roditelja, a otac se tog dana na njegov rođendan putem Facebooka obratio potresnom porukom:

- Danas je mom Ermi 17. rođendan. Umjesto da ujutro budem  s osmijehom i uručim mu poklon, ja idem u bolnicu da vidim je li uredu. Jedina moja želja od 30. oktobra do danas je da mi se sin probudi živ, zdrav i da nastavimo tamo gdje smo stali.

Erman Čilić 1

Nije prošla ni sedmica od rođendana, Erman je izdahnuo.

Stigla je još tužnija poruka njegovoj oca...

- Nije to trebalo ovako završiti. Mislio sam da će biti samo jedno veliko iskušenje. Ako je istina da je drugi svijet bolji, onda si ti to sigurno zaslužio i ne sekiram se. Lafčino moja, babuka te voli i nikad dok god moje srce kuca nećeš biti zaboravljen - lave moj, stoji u tužnoj poruci.

Dženaza Ermanu Čiliću je u srijedu, 15.11. u 14:15 sati na mezarju JASEN - JABLANICA. Tevhid se treba proučiti istog dana u 14:30 sati u gradskoj džamiji u Jablanici.

Erman Čilić 1

(Doznajemo.com)