Srebrenik je danas zavijen u crno!

Dvojici 36-godišnjaka, radnih kolega iz firme "Tempoplast" Edinu Fazliću Edi iz Šahmera i Admiru Buljubašiću Adi iz Kiseljaka kod Srebrenika, koji su živote izgubili u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u utorak, 26. maja, vraćajući se s posla, na opasnoj dionici magistralnog puta Tuzla - Županja u Dubokom Potoku kod Srebrenika, danas su obavljene dženaze.

POVEZANO
Srebrenik nesreća 26/05/20aPOTVRĐEN IDENTITET POGINULIH U JUČERAŠNJOJ NESREĆI KOD SREBRENIKA: Edin i Ade zajedno otišli u smrt

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović proglasio je četvrtak, 28. maj, Danom žalosti zbog tragične saobraćajne nesreće u kojoj su živote izgubili Edin Fazlić iz Šahmera kod Srebrenika i Admir Buljubašić iz Kiseljaka kod Srebrenika.

- Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave, javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač grad Srebrenik. Na Dan žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima, a pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost su pozvane da programe prilagode obilježavanju Dana žalosti, te da se ne emitira muzika u ugostiteljskim objektima – navedeno je iz Gradske uprave Srebrenika.

Ovom Odlukom obavezuju se također svi elektronski mediji na području grada Srebrenika da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti.

– Gradonačelnik je u svoje ime kao i u ime Gradske uprave izrazio iskreno žaljenje i uputio saučešće i podršku u ovom teškom trenutku porodicama Buljubašić i Fazlić, te rodbini, komšijama, prijateljima i poznanicima tragično nastradalih...

Iza dvojice radnih kolega Edina i Admira ostali su roditelji, supruge, djeca i brojna rodbina. Ostala je nenadoknadiva praznina, tuga i bol. Ugašena su dva mlada života. Samo 5,5 mjeseci od pogibije Irmela Arnautovića i Ildahida Malkića. "Put smrti", kako magistralnu cestu Tuzla - Orašje zovu u ovom kraju, uzeo je nove žrtve

POVEZANO
Ildahid i Irmel posmrtnicaSTRADALI U 20., ODNOSNO 29. GODINI ŽIVOTA: Ispraćaj mladića poginulih u tragediji kod Tuzle

Dženaza Edo i Ade 1

Bolesni otac Admira Bujubašića, milovao je tabut sina i sam se boreći sa bolešću. Ade je ukopan je mjesnom mezarju Kiseljak kod Srebrenika, uz muk, plač i suze. Na oba ispraćaja svojih kolega došlo je 125 radnika "Tempoplasta". Šokirani su gubitkom dvojice kolega.

Tuga i bola i pred kućom Edina Fazlića u selu Šahmeri kod Srebrenika. Roditelji, supruga, i dvoje djece blizanaca starih dvije godine su jedni druge tješili. Mjesni imam je pozvao sve prisutne, ali i ožalošćene da nam je sada više nego ikada potreban sabur. A potom se nad Srebrenikom prolila kiša i nebo je plakalo za dvojicom mladih i čestitih momaka.

Dženaza Edo i Ade 1

Edin Edo Fazlić (36) i Admir Ade Buljubašić (36) iz Srebrenika poginuli su u saobraćajnoj nesreći koja se desila na magistralnom putu Tuzla – Srebrenik

Nesreća se dogodila u utorak oko 17.35 u Dubokom Potoku, kada se "Škoda Octavia", u kojoj su se nalazili, direktno sudarila s kamionom MAN.

Fazlić je u trenutku nesreće bio za volanom, dok mu je Buljubašić bio saputnik, a obojica su poginuli na licu mjesta kada se njihovo vozilo sudarilo s kamionom MAN, za čijim volanom je bio S.M. (48) iz Gradačca.

Fazlić i Buljubašić su radili u jednoj srebreničkoj firmi plastične stolarije pa se pretpostavlja da su se tog dana vraćali s posla.

Obojici je danas dženaza. Buljubašiću u 13:30 na mezarju Markuše u Kiseljaku, a Fazliću u 16:00 na mezarju Šahmeri.

Dženaza Edo i Ade 1