U dvorani Kulturnog centra Bihać održana je komemoracija Azri Kolaković, poznatijoj kao Donna Ares. Komemoraciji je prisustvovao veliki broj njenih kolega, njeni bivši profesori, rodbina prijatelji, i brojni njeni sugrađani.

Vesna Kečalović, profesorica preminule pjevačice iz niže i više muzičke škole, imala je vrlo emotivno obraćanje.

- Držali smo je kao djevojčicu u krilu kako bi mogla dohvatiti klavir - prisjetila se Kečalović. Ona se od Azre oprostila u ime umjetničke škole, učenika, profesora i onih kojima je bila inspiracija da se posvete muzici.

- Opraštam se od Azre, u ime starijih kolega, mlađih, koji su duboko dirnuti njenom smrću. U ime djece naših kolegica i kolega koji su je toliko voljeli, uvijek je imala vremena i poneki CD kao poklon. U ime svih koji su se imali priliku na neki način upoznati s njom. Opraštam se u ime njih, ali u svoje ću tesko... bila je i ostala moje najveće sve - poručila je Kečalović jecajući.

Prisutnima se obratio i Ado Iftić, osnivač grupe "Camino Verde". On se prisjetio prijateljstva s Donnom Ares, kao i njenih muzičkih početaka iz vremena kada je bila članica ove grupe. Tokom svoga obraćanja naveo je da se radilo o izuzetno talentiranoj muzičarki.

- Nisam se došao od nje oprostiti, s prijateljima se ne oprašta. Pjevat ću njene pjesme i čuvati je kraj srca - poručio je, između ostalog, Iftić.

U organizaciji JU Kulturnog centra Bihać i koncertne agencije Stage Art danas su se građani Bihaća, povodom smrti pjevačice Donne Ares upisivali u “Knjigu žalosti”, koja se nalazi u Gradskoj galeriji.

Komemoracija Donna Ares 1

Direktor Kulturnog centra Bihać Alen Zulić je istaknuo da je Azra Kolaković svoju karijeru gradila hrabro i da je u tome uglavnom bila sama.

- Bila je veliki umjetnik. Bez obzira kojim god da se muzičkim žanrom bavila u svojoj karijeri, ona bi bila jednako uspješna. Živjela je brzo i otišla mlada - naveo je Zulić.

Na komemoracije istaknuto i to da je Azra Kolaković bila dobar čovjerk, da je mnogi po tome pamte, a naročito njeni Bišćani. Za svoj rodni grad je bila jako vezana i voljela ga.

Elmir Rekić, direktor agencije Stage Art, istaknuo je da je u Bihaću prije mnogo godina osnovano muzičko udruženje koje je dobilo ime "Azra".

Udruženje smo nazvali po njoj, jer je ona tada bila najperspektivniji muzičar ovdje, prisjetio se Rekić.

- Poslije svih vjetrova kroz koje je prošla, došla je teška bolest u kojoj je opet pokazala koliko je velika kao čovjek. Svi kojima se kroz svoje  postove na društvenim mrežama obraćala i govorila o bolesti, danas pate. Ali ona je uspjela i uliti nadu onima koji se bore u životu. Od Azre se nje moguće oprostiti. Nama ostaje da se sjećamo kako je djevojka iz malog grada uspjela osvojiti regiju. Naša vila sada neka ide, ali mi smo i dalje uz nju - završio je Rekić kroz suze.

POVEZANO
Posmrtnica Donna AresNEOBIČNA POSMRTNICA DONNE ARES: Mnogi su primijetili ovaj (ne)očekivani detalj

(Doznajemo.com/Faktor/USN.ba)