Đorđe Balašević jedan je od najistaknutijih umjetnika i muzičara naših prostora. Ima mnogo fanova na Balkanu i van njega, a njegova familija trudi se podržati ga u svakom mogućem trenutku.

Brojne pjesme Balašević je posvetio svojoj supruzi Oliveri i njihovoj djeci, a ove godine je objavio emotivnu pjesmu "Mati" koju je posvetio svojoj majci.

Balaševiće je 1998. godine zadesila ogromna tuga nakon što je njihova kćerka Jelena doživjela strašnu saobraćajnu nesreću. Jelena je nesreću jedva preživjela, a doktori su bili uvjereni da će ostati trajno nepokretna. Balašević je nekoliko puta govorio o tom događaju, a o svojim emocijama je progovorio u pjesmi "Naopaka bajka", piše Index.hr.

Ipak, postoji član familije Balašević o kojoj Đole nikad nije javno govorio. To je njegova pet godina starija sestra Jasna, za koju je bio izuzetno vezan. Jasna Balašević je preminula prije nekoliko godina, a pjevač je nikad nije prebolio.

O Jasni Balašević se malo zna, budući da Balašević nikad nije bio spreman progovoriti o sestri. Iz tekstova s početka njegove karijere može se zaključiti da je bila udana te da je rodila kćerku.