Na sarajevskom Vlakovu danas je ukopan Amir Alić (25) koji je prije dva dana nastradao u strahovitoj nesreći na autoputu A1 kod Ilijaša.

Dženazi je prisustvovao veliki broj ljudi koji su došli oprostiti se od mladića koji je od siline udarca ispao iz prepolovljenog “Audija”.

Podsjetimo, Alić je stradao u svom automobilu kojeg je vozio njegov prijatelj Ferid Hadžihaskić (22). Hadžihaskić je zadobio lakše povrede, te je nakon otpuštanja iz bolnice priveden na saslušanje, da bi ubrzo nakon toga bio pušten.

POVEZANO
Amir Alić nesreća Ilijaš Visoko A1ISTRAGA DOVELA DO (NE)OČEKIVANOG REZULTATA: Evo kojom se brzinom kretao Audi u kojem je poginuo Alić

Prema prvim rezultatima istrage, glavni uzrok nesreće je velika brzina. Po procjenama saobraćajnog vještaka, automobil se kretao najmanje 150 kilometara na sat.

Kako se doznaje iz istrage, mladići su krenuli u Zenicu, ali su se zbog obustave saobraćaja zbog nesreće odlučili vratiti nazad u Sarajevo.

Alića, koji je ispao iz vozila, pokušali su reanimirati učesnici u saobraćaju koji su se zatekli na mjestu nesreće, ali mu nije bilo spasa.

Dženaza Amir Alić 0

Dženaza Amir Alić 0

Dženaza Amir Alić 0

Dženaza Amir Alić 0