Veliki broj Mostarki i Mostaraca okupilo se danas ispred Gradske mrtvačnice kako bi se oprostili od žrtava teške avionske nesreće koja se u subotu dogodila u Gradu na Neretvi.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Stradali mališani avionska nesreća MostarISPRAĆAJ MALIH ANĐELA, GRAD U TUZI: Sutra ukop djece koja su poginula u avionskoj nesreći u Mostaru

Prisutni su se tako oprostili od stradalog pilota Ivana Karačića, brata i sestre Luke i Lane Lovrić, dok se dženaza za nastradalog Armana Hadžiomerovića treba klanjati na Gradskom groblju Sutina u 17 sati.

Dženaza 19-godišnjem Muhamedu Sipoviću treba biti klanjana u četvrtak u 17 sati, također na Gradskom groblju ''Sutina''.

POVEZANO
Zijad SipovićU padu aviona poginuo i SIN ZIJADA SIPOVIĆA, poznatog bosanskohercegovačkog sportiste i pjevača

Podsjetimo, danas je u HD Herceg Stjepana Kosače održana komemoracija za pet tragično preminulih u ovoj nesreći.

Grad Mostar i Vlada HNK proglasili su 16.05.2017. danom žalosti. Zastave na institucijama i trgovima su na pola koplja, a otkazani su i brojni događaji.

U padu sportskog aviona u subotu oko 16 sati u Mostaru život su izgubili pilot Ivan Karačić, Muhamed Sipović, brat i sestra Luka (8) i Lana (11) Lovrić, te osmogodišnji dječak Arman Hadžiomerović.

Tragična nesreća se dogodila tijekom panoramskog leta u okviru manifestacije "Dani otvorenih vrata" pod nazivom "Let iznad Mostara" koju je organizirao Aeroklub “Mostar 1949".