Familija Sabine Selimović, koja je sa samo 15 godina pobjegla iz porodičnog doma u Beču (Austriji), i priključila se takozvanoj "Islamskoj državi", namjerava da tuži Republiku Austriju.

Podsjetimo, prije oko četiri godine je Sabina, zajedno sa Samrom Kesinović (16), pobjegla i priključila se u Siriji "IDIL-u". Njih dvije su bile među prvim tinejdžerkama iz Austrije koje su se priključile toj organizaciji u Siriji i shodno tome privukle veliku medijsku pažnju. Spomenuta organizacija zbog toga ih je koristila u svoje propagandne svrhe. Neprestano se pisalo o njima, a u međuvremenu se smatra da su poginule.

POVEZANO
Samra i Sabina ŠOKANTNA INFORMACIJAJE LI OVO STRAŠNA SMRT KOJA JE ZADESILA SAMRU, djevojku porijeklom iz BiH, koja je otišla u Siriju?

Sada se po prvi put medijima obratila Sabinina majka, porijeklom iz Bosne. Ona je, u izjavi bečkom dnevniku "Die Presse", najavila tužbu protiv Republike Austrije.

Majka Senada tvrdi da do danas ne može da shvati kako je tek 15-ogodišnja kćerka mogla da napusti zemlju. Ističe da je granična policija morala da zaustavi Sabinu i vrati je kući.

Njen pravni zastupnik je podržava u tome i ističe da su službenici na granici morali da utvrde da li dvije djevojčice napuštaju zemlju bez pristanka roditelja/staratelja.