Velika tragedija zadesila je sport u Lukvacu, ali i Tuzlanskom antonu i BiH. Naime, mlada odbojkašica Amila Čorhodžić (20) preminula je nakon što joj je prije sedam dana pozlilo.

Čorhodžić je bila članica ŽOK "Lukavac". Klub je prije sedam dana objavio kako joj je pozlilo te da je u kritičnom stanju prebačena na UKC Tuzla, a njene saigračice i prijatelji molili su se da što prije ozdravi. To se nažalost nije dogodilo.

Njenu smrt potvrdila je objava na službenoj stranici ŽOK "Lukavac".

"Draga naša lutko Amila!

Zauvijek ćeš ostati u našim srcima i u njima će biti ispisane najljepše riječi druženja sa tobom. Ostaćeš zauvijek neuveli cvijet u našem klubu, na svakom treningu i utakmici čut ćemo tvoj glas navijanja i bodrenja. Uvijek ćemo igrati i družiti se kao da si ti sa nama tu. Tvoje mjesto među nama nikada upražnjeno neće biti. Da ti dragi Bog podari najljepše dženetske bašće, bašće u kojima ces vječno živjeti. Uvijek ćemo pamtiti tvoj lik pun osmijeha, veselosti i žara za dobrim drugarstvom i pobjedama. Neka je rahmet tvojoj duši...

Tvoj ŽOK Lukavac"

Poruku na svojoj zvaničnoj stranici objavio je i ŽOK "SMEČ":

- Juče je u Lukavcu trebao biti praznik odbojke, ali nije bio, "Smeč" i "Lukavac" su samo "odigrali utakmicu". Tiho se šaptalo "Ima li šta novo, jeste li šta čuli, kako je Amila?"

Pobjedničko slavlje je izostalo, sve nas je potresla vijest da je naša Amila izgubila poslednju bitku.
Njeno hrabro pobjedničko srce nije izdržalo, a svi smo se nadali da njena bolest neće biti tako brza i tako zla.

Ne pišem ovo jer tako treba, pišem jer je naša Amila to zalužila, pamtit ćemo je kao "hrabro srce", kako na terenu, tako i u našem Lukavcu. AMILA, HVALA TI ŠTO ŠTO SI BILA DIO NAS!

Tvoj ŽOK "SMEČ" LUKAVAC

Podsjetimo, tokom utakmice Superlige FBiH u kojoj su se sastale ekipe ŽOK "Lukavac" i ŽOK "Bihać", odbojkašici lukavačke ekipe, Amili Čorhodžić je pozlilo.

Prva pomoć pružena je u Domu zdravlja Lukavac, nakon čega je u kritičnom stanju prevezena na UKC Tuzla.

POVEZANO
Erman Čilić 1TUGA DO NEBA: Nakon par dana borbe za život na KCUS-u, tek što je napunio 17, preminuo dječak Erman