Sabid Majdankić (25) iz Frankfurta smrtno je stradao u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na prevoju Makljen na cesti Prozor-Gornji Vakuf.

Ovaj mladić se nalazio za volanom Mercedesa i kretao se iz pravca Prozora, kad se pod još neutvrđenim okolnostima s tegljača Volvo koji je nailazio iz suprotnog smjera otkačila prikolica, prešavši u tom trenutku na drugu stranu ceste i udarivši u Majdankićev automobil.

Sabit Majdankić (Mercedes)

Usljed silovitog udara, prikolica je izgurala auto s ceste. Majdankić je kolima Doma zdravlja Rama odmah nakon nesreće prevezen do Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, ali je na putu do mostarske bolnice podlegao usljed teških povreda.

Iako su doktori u SKB Mostar pokušali reanimaciju, nažalost, u tome nisu uspjeli. Vozač Dragan Kalajdžić (62) iz Bosanske Gradiške je nakon uviđaja koji su obavili pripadnici Policijske uprave Konjic pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca lišen slobode i tokom jučerašnjeg dana od njega je uzeta izjava. Kako je izjavio dežurni kantonalni tužilac, provedeno je mašinsko vještačenje vozila tegljača, nakon čega bi trebalo biti poznato kako je došlo do odvajanja prikolice između vučnog i priključnog dijela.

Također, danas (četvrtak) treba biti urađena obdukcija tijela stradalog mladića, a naređene su i sve druge neophodne mjere i radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja ove nesreće u kojoj, kako se doznaje, nije bilo očevidaca.

Tragično stradali Majdankić je, porijeklom iz Sanskog Mosta, a tokom jučerašnjeg dana se očekivao dolazak njegovog oca iz Njemačke. Detalje o ispraćaju možete pogledati na OVOM LINKU

Zbog ove nesreće saobraćaj je na tom dijelu puta bio poptuno obustavljen sve do 21.55 sati. Također, zbog teretnog vozila koje je ostalo na cesti i jučer se saobraćalo usporeno, odnosno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, piše inmedia.ba.

POVEZANO
Nesreća put Gornji Vakuf - Prozor 04/08/20aPOLICIJA OBJAVILA DETALJE O NESREĆI u kojoj je jučer poslijepodne poginuo 25-godišnjak! (FOTO)