Na području naselja Butmir (Ilidža, Sarajevo), deset minuta poslije ponoći, uhapšen je Sead Sejo Tahirović, osumnjičen za jučerašnje ubistvo u Studentskom domu Nedžarići u Sarajevu! Ubijen je rukovodilac smještaja u Studentskom domu Nedžarići u Sarajevu Almir Škrijelj. Dženaza je sutra na mezarju kovači u Hrasnici iza podne namaza.

Kada je riječ o počinitelju, on je smješten u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode te nakon kriminalističke obrade u toku dana treba biti predan u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) - izjavio je ranije danas predstavnik za javnost MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

POVEZANO
Dženaza Almir ŠkrijeljNEPREGLEDNA KOLONA LJUDI NA ISPRAĆAJU UBIJENOG ŠKRIJELJA Supruga: "Muž mi je ubijen na svirep način"

Podsjetimo, sarajevskoj policiji jučer je u 11:35 sati prijavljeno da je u zgradi Studentskog doma došlo do sukoba, nakon čega je jedna osoba ubijena.

Kako se doznaje, žrtva ubistva je rukovodilac smještaja u Studentskom domu Nedžarići u Sarajevu Almir Škrijelj. Njega je usmrtio Tahirović, koji je, također, uposlenik Doma. Zločin se dogodio u hodniku, nakon kraće svađe. Tahirović je potegnuo, najvjerovatnije, kuhinjski nož kojim je nanio Škrijelju više ubodnih rana u trbuh i leđa. Svemu je svjedočila i jedna žena kojoj je zbog šoka pomoć pružila ekipa Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo, te je prevezena u bolnicu.

Almir Škrijelj posmrtnica

Azra Bavčić, predstavnica za javnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, izjavila je da je osumnjičeni "nanio više povreda nožem u predjelu grudnog koša A.Š., nakon čega je on i preminuo".

- Po okončanju uviđaja kojim je rukovodila dežurna kantonalna tužiteljica naređena je obdukcija tijela nakon čega ćemo znati šta je tačno uzrok smrti. Nakon ispitivanja u MUP-u KS osumnjičeni će u zakonskom roku od 24 sata biti predat u nadležnost Tužilaštva KS na dalje postupanje i nakon što ga ispita postupajuća tužiteljica, odlučit će o daljim mjerama. O motivima ubistva u ovoj fazi istrage prerano je govoriti - izjavila je Bavčić.

Almir Škrijelj posmrtnica