U Cazinu (BiH) je jučer iznenada preminuo 12-godišnji Mirsad Begić, mladi fudbaler Fudbalskog kluba Ćoralići iz istoimenog naselja nadomak pomenutog grada i učenik šestog razreda.

Tačni uzroci njegove smrti javnosti još nisu poznati, a Ministarstvo zdravstva Unsko-sanskog kantona (USK) vodi istragu o cijelom slučaju.

Prema dostupnim informacijama, roditelji su dječaka prije šest dana doveli u Hitnu pomoć Doma zdravlja u Cazinu s visokom temperaturom, a tada se žalio i na povraćanje. Nakon što mu je pružena medicinska pomoć, mališanu se zdravstveno stanje poboljšalo pa je upućen na kućno liječenje.

Međutim, u međuvremenu se njegovo zdravlje iznenada pogoršalo, a kada ga je otac jučer doveo u Dom zdravlja u Cazinu, dječak je davao slabe znakove života.

Odmah je upućen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, gdje je, prema nezvaničnim informacijama, dovezen u beživotnom stanju i svi pokušaji da mu se povrate životne funkcije bili su bezuspješni.

- Čim sam čula za ovaj slučaj, zatražila sam kompletnu informaciju iz obje zdravstvene ustanove. Iz Doma zdravlja su mi poslali kompletan izvještaj, a na izvještaj iz Kantonalne bolnice još čekam. U ovome trenutku preuranjeno je davati informacije o tome šta je tačan uzrok zašto je preminuo dječak i o drugim okolnostima, a odgovor na to pitanje mogla bi dati obdukcija, izjavila je resorna ministrica Nermina Ćemalović.

A putem društvenih mreža od dječaka su se oprostili mnogi, a posebno emotivna poruka stigla je iz kluba za koji je igrao_

- Tužnim srcem javljamo da je naš mladi igrač Mirsad Begić tragično izgubio život. Prerano si, nažalost, otišao, Mirso, neka ti dragi Alah podari lijepi Dženet, a porodici sabur, poručili su tužni članovi iz Fudbalskog kluba Ćoralići.

POVEZANO
Dženaza dječaku Mirsadu BegićuTUGA VELIKA! Oproštaj od 12-godišnjeg dječaka: Klanjana dženaza Mirsadu Begiću

(Doznajemo.com)