Tinejdžerka Ajiša Brajlović preminula je u dobi od 16-godina,  a u pitanju je bila sepsa, tj. zapetljaj crijeva. Ova mlada djevojčica preminula je u automobilu do Hitne pomoći. Ajiša je preminula 04.02.2021. godine, a obdukcija i informacije o neposrednom uzroku smrti čekale su se do 10.02.2021.

O cijelom tužnom događaju svjedočio je Danijel Džafić koji je ispričao potresnu ispovijest za portal Crna-Hronika. Mlada Ajiša preminula je u njegovom automobilu.

- Mala je bila zdrava i prava i taj dan je majka od male bila kod nas na kafi i rekla kako je mala nešto loša i da nije dobro. Pitao sam "Hoćeš da je vodimo doktoru?"

Odgovorila mi je da kada dođe kući da će vidjeti kako bude. Oko 19:15 me zove plače i kaže Ajiša nije nikako dobro. Možeš li da je vozimo u Hitnu. Ja se spremim, pođemo ja i moja trudna žena. Dolazimo u Buča Potoka po njih dvije. One stoje na cesti, ulaze u auto. Sjedaju, mala iza mene, a majka iza moje žene. Dolazimo do dna Buča Potoka, do ulice Drinska. Ajiša samo gubi svijest. Moja žena dodaje vodu, majka vrišti, pokušava joj dati vještačko disanje. Počinje da se gubi skorz i na raskrsnici kod FDS prestaje davati znakove života. Vozio sam kao da sutra ne postoji. Prolazio kroz crveno, vozio po trotoaru. Stigli smo za 2 minute u Hitnu pomoć i samo su viknuli "Reanimacija!"

I za sekundu ih se stvorilo deset doktora. Pokušavali su je reanimirati pola sata, ali nažalost nisu uspjeli. Poslije smo čekali 4,5 sati da se obavi uviđaj da dođe tužitelj. Nismo se smjeli udaljavati sa mjesta događaja. Fotografisali su mi automobili, uzeli izjave od nas. MUP Novo Sarajevo radilo je uviđaj. Žao mi je male Ajiše. Žao mi je njene majke Sabine. Ona je borac. Sve je na njenim leđima bilo – ispričao je Danijel Džafić.

Dženaza je u petak (12.o2.2021) na mezarju Kovači – Hrasnica.