Dvije smrti u dva dana potresle su i u crno zavile porodicu Đekić, u prnjavorskom selu Donji Smrtići. Kako mnogi misle, iz neizmjerne ljubavi i nemogućnosti da preboli gubitak četiri godine mlađe supruge Mirjane Mire (65), koja je dan ranije preminula u banjalučkom UKC, Petar Đekić (69) u srijedu ujutro odlučio je da sebi prekrati život - skokom u bunar!

Prnjavorska policija je izvršila uviđaj i, kako doznaju Novosti, konstatovala da u ovoj tragediji nema elemenata krivičnog djela. Petra je ugušenog u bunaru pronašao sin. A uz bunar pronađeni su jakna, papuče i mobilni telefon, uglednog i omiljenog domaćina u ovom kraju, koje je odložio prije nego što je, skrhan bolom, odlučio da se tek preminuloj supruzi pridruži "na onom svijetu".

POVEZANO
Harnaga i HatidžaDIRLJIVA PRIČA IZ GRADAČCA: Hatidža i Harnaga voljeli se 67 godina, noćas umrli u razmaku od 10 min.

Tog u porodici Đekić teškog jutra, otac i sin su zajedno popili kafu. Okupirani pripremom sahrane preminule, mještani su bdjeli i nad vidno skrhanim Petrom, i ne sluteći tako brz novi udarac. U jeku velike kiše, on se iskrao iz kuće i u oko 200 metara udaljenom bunaru prekratio svoj život.

Prema tvrdnjama komšija, bol za voljenom osobom bila je jača i od toga da u očito pripremljenom notesu ispiše i bilo kakve oproštajne riječi.

Iz Banjaluke je već dopremljeno Mirino tijelo, a u dvorištu se sklapa šator pod kojim će se u cilju dostojne sahrane i posljednjeg ispraćaja okupiti mnogobrojna rodbina i prijatelji. Poznanici Mire i Petra, za ovaj par, kao i kompletnu njihovu višečlanu porodicu, imaju samo riječi hvale.

- Bili su to najbolji ljudi i domaćini u svakom pogledu. A njihova neizmjerna međusobna pažnja i ljubav bili su za primjer svima - navodi za "Novosti" grupa komšija, koja je željela da ostane anonimna, ali i da, kako tvrde, posvjedoče o toj neizmjernoj ljubavi čiji je kraj i njih same veoma teško pogodio.

POVEZANO
Filipinka Bosanac 05/02/2018 1BOSANAC OŽENIO FILIPINKU I DOVEO JE U SVOJE SELO DONJE SMITRIĆE: Imaju ovce i koke, lijepo žive...

Supružnici su se međusobno nadmetali u brižnosti jednog prema drugom. Zajedno su u domaćinstvu živjeli sa sinom i njegovom porodicom. Dočekali su i jedno praunuče, a kćerka im je udana i živi u Derventi. Mještani pamte da je nešto bolesniji Petar stalno ponavljao šta bi on bez svoje "babe", koja je redovno bdjela nad njim. Neprestano joj je na tome zahvaljivao.

Nedugo prije tragedije, izvjesno vrijeme proveli su i u banji, da bi se Mira iznenada razboljela. Pala je u komu, a sedmog dana iz bolnice je stigla vijest da je preminula.

- Znajući da će to Petar teško podnijeti, dugo smo okolišali i na sve načine ga pripremali da ga upoznamo sa gorkom istinom. Malo je pomogla i injekcija za umirenje koju je primio. Dugo je plakao - pričaju, također, vidno utučeni sagovornici.

Sahrana Mirjane i Petra Đekića zakazana je na mjesnom groblju u Donjim Smrtićima. Bračni par treba biti ukopan jedno do drugog, kao svjedočanstvo neizmjerne ljubavi, ali i skončane na način koji ne pamti ne samo ovaj kraj.

POVEZANO
Kovčeg sahranaTRAGEDIJA U SELU KOD PRNJAVORA: U razmaku od samo dva dana smrt sina, pa oca