"Zašto tebe... Zašto našu malu bebu", jecali su jučer neutješni roditelji dok su se na Novom groblju u Novom Sadu opraštali od Slavice Sabo (24) i njene četvoromjesečne kćerkice, koje su u nedjelju uveče zaklane nožem u iznajmljenoj kući u naselju Veternik.

Još nikome nije jasno zbog čega je Arpad Sabo (29) počinio tako monstruozan zločin i ubio svoju ženu i njihovu tek rođenu bebu. Roditeljima je ipak učinjen ustupak i uslišena želja da kćerka i majka budu sahranjene zajedno. One su ispraćene u zajedničkom bijelom kovčegu.

Kako kažu u policiji, Arpad je u nedjelju oko 11 sati uveče u Veterniku, gdje su živjeli kao podstanari, prvo nožem izbo svoju ženu, a onda i dijete, koje je bilo u kolijevci. Njegovi kasniji postupci govore o tome da je i te kako bio svjestan zločina koji je počinio.

- On je ostao u stanu još šest sati smišljajući kako da se izvuče iz situacije u kojoj se našao. Oprao se i tek oko pet ujutru je krenuo da bježi. Skrivao se i pješačio čak 30 kilometara pokušavajući da pobjegne. Bio je spreman na sve, samo da se izvuče, ali ipak nije prevejani kriminalac i ne zna kako da se skriva, pa je veoma ubrzo lociran - kažu izvori iz policije.

Policajci koji su ga uhvatili u blizini Bačke Palanke kažu da je u prvi mah rekao da motiv za ubistvo nije bilo to što se navodno pričalo da dijete nije njegovo.

- Nije želio ništa da kaže, ali negirao je da ih je ubio zato što je sumnjao da je on otac. Beba i majka imale su na desetine uboda i scena je bila toliko strašna da se to ne može ni zamisliti - dodaju naši sagovornici.

U centru za socijalni rad nezvanično kažu da nisu nikada dobili prijavu protiv Arpada zbog zlostavljanja supruge Slavice. I u policiji u Novom Sadu, kao i u Kuli, odakle je Arpad rodom, kažu da ga niko nije prijavio da zlostavlja svoju porodicu. Jedino je u Novom Sadu zabilježena prijava koju je protiv njega podnio Duško Đurđić, otac ubijene Slavice, ali zato što je njemu prijetio putem telefona i tu se ne pominje zlostavljanje supruge.

(Doznajemo.com/Alo.rs)