Više stotina građana Kladnja oprostilo se danas od Rijada Hasanovića tragično nastradalog 14-godišnjaka koji se utopio u bazenu u hotelu “Alfa” blizu Jagodine u Srbiji. Dženazi nastradalom dječaku prisustvovali su imami svih džemata MIZ Kladanj.

Zbog ove tragedije u Jagodini su uhapšeni odgajateljica Aida Hasić (31), predsjednica Udruženja “Dječija radost” Meliha Ibrahimović (52) i Marko Arsić (30), uposlenika hotela “Alfa”. Njih troje se sumnjiče da su izvršili teško djelo protiv opće sigurnosti. Zbog sumnje da je počinio isto krivično djelo, policija intenzivno traga za Vladicom Vasićem (31), vlasnikom hotela “Alfa”.

Dženaza Riad Hasanović 1

Dženaza Riad Hasanović 1

Dječak je boravio s grupom djece iz Kladnja s Udruženjem “Dječija radost” u Jagodini. Tu su trebali ostati nekoliko dana. Tragedija se dogodila prvog dana, nedugo nakon što su došli u hotel. Posjeta je otkazana, a djeca su se vratila u Kladanj.

Nastradali Rijad bio je aktivan u mnogim sekcijama i udruženjima mladih i bio je višegodišnji član Udruženja “Preporod”.

Prije nekoliko dana klanjana je dženaza i mladoj Dženiti Halilović, tinejdžerki koja je umrla zbog teške bolesti. Zbog smrti dvoje mladih u Kladnju je jučer proglašen Dan žalosti.

POVEZANO
Familija tuga Maid HasanovićOtac Seid i majka Mevlida nisu imali snage za razgovor NAKON ŠTO SE NJIHOV MAID UTOPIO