Dijelovi osakaćenog tijela  pojavili su se u pijesku jedne od najpoznatijih plaža na svijetu, brazilske Copacabane u Rio de Janeiru, samo nekoliko desetina metara od mjesta gdje takmičari u odbojci na pijesku trebaju nastupati na Olimpijskim igrama.

Na uznemirujućim fotografijama sa lica mjesta, ne vide se turisti i kupači, već samo policajci, pa se može pretpostaviti da su ovi prvi u panici napustili mjesto događaja.

ZABRINUTOST GRAĐANA. Ovo je samo najnoviji u nizu događaja, koji izaziva zabrinutost, kako građana u Riu, tako i šire, a zbog rastuće stope kriminala u gradu koji treba ugostiti Olimpijadu, koja se prvi put treba održati u Južnoj Americi.

Policija je izašla na lice mjesta u srijedu, kako bi se utvrdilo kako je osakaćeno tijelo došlo na plažu. Forenzičari i obducenti također trebaju obaviti svoj dio posla, ne bi li se razjasnio ovaj šokantan događaj.

PORAST KRIMINALA. Olimpijske igre u Riu trebaju početi 05.08. ove godine. Sportski događaj trebao je pokazati snagu rastuće brazilske ekonomije, ali sada je država upala u probleme, pa se mora dati blizu 900 miliona dolara kako bi se osigurao rad javnih službi.

Uz probleme u ekonomiji, tu je i politička kriza, što je sve moglo voditi i porastu kriminala.

(Doznajemo.com)