Kćerka turskog milionera Husejina Basarana među 11 je poginulih u avionskoj nesreći u kojoj se privatni mlaznjak srušio u centralnom dijelu Irana, na letu od Sharjaha prema Istanbulu!

Mina Basaran (28), koja je bila zvijezda na `Instagramu`, s oko 60.000 pratilaca, ne sluteći šta će se dogoditi, na ovoj je društvenoj mreži postavljala fotografije sa svog luksuznog putovanja u Ujedinjene Arapske Emirate, odnosno Dubai. Proslavljala je svoje diplomiranje.

Internet u Turskoj je preplavljen izrazima tuge i saosjećanja nakon što je stigla vijest da je u ovoj nesreći poginula bogata nasljednica, zajedno sa 7 svojih prijateljica. U avio katastrofi su poginule i tri člana posade.

Mina Basaran nesreća 1

Privatni avion, koji se u nedjelju srušio u planinama Zagros u zapadnom dijelu Irana, pripadao je holding kompaniji familije Basaran.

U toku je istraga koja bi trebala razjasniti uzroke nesreće.

Mina Basaran nesreća 1

Jedna od fotografija objavljenih na `Instagramu` pokazuje Minu s cvijećem nakon ukrcavanja na avion

Basaranova se trebala sljedećeg mjeseca udati za Murata Gezera, vlasnika lanca kopirnica «Metprint».

Basaran Investment Holding, koji radi još od 1930. godine ima široko polje poslovanja i investicija, od proizvodnje lješnjaka i energije, do turizma i građevinske industrije. Gospodin Husejin Basaran je također bivši predsjednik fudbalskog kluba Trabzonspor.

Ostaci aviona i tijela su pronađena, a spasilačke ekipe su nakon toga počele izvlačenje s mjesta nesreće.

Mina Basaran nesreća 1

Mina Basaran nesreća 1

Mina Basaran nesreća 1