Tužan je dan za sve stanovnike Travnika, zdravstvene radnike i pacijente, a posebno famiiju pedijatrice Beise Muslimović-Bašinac, koja je preminula nakon kratke bolesti, javio je TNT Radio na svom portalu.

Kako je potvrdila šefica Službe za zdavstvenu zaštitu predškolske i školske djece sa polivalentnom patronažom prim.dr. Amira Skaka, ovo je zaista tužan i bolan dan.

"Doktorica Beisa svoj je radni vijek posvetila zaštiti zdravlja djece, svi smo tužni, i mi i građani, bila je kvalitetan i vrijedan radnik, dobar čovjek i prijatelj. Sve ove godine proveli smo zajedno u kvalitetnom radu i prijateljstvu. Jako je teško, izgubili smo je za kratak period, nedostajat će nama, gradu i svim pacijentima", kazala je doktorica Skaka.

Do prije mjesec dana doktorica Beisa radila je u ordinaciji, pregledala pacijente, a sada je nema.

"Život je takav, svi se sa respektom i poštovanjem trebamo oprostiti od doktorice. Bolest ne bira, mi liječimo djecu, radimo na preventivnom radu, da otkirjemo nešto… Nažalost, doktorica Beisa je imala simptomatologiju koja je bila ubrzana, zaista je teško…", dodala je u razgovoru dr. Skaka, koja je posebno naglasila kako će joj doktorica Beisa mnogo nedostajati.

(Doznajemo.com/tntportal)