Muškarac koji je od sredine prošlog mjeseca u nekoliko navrata presretao 16-godišnju djevojčicu na području tuzlanskog naselja Simin Han, priveden je jučer nakon što mu je familija maloljetnice napravila "sačekušu", potvrdio je za Faktor H.H., otac djevojčice.

Kako je za isti izvor ogorčeni otac ranije ispričao, nepoznati muškarac je njegovu 16-godišnju kćerku nekoliko puta presretao automobilom, te vičući na nju i psujući joj pokušao je natjerati da uđe u njegovo vozilo. Familija je svaki put sve prijavljivala policiji, muškarac nije bio uhvaćen, a djevojčica i cijela porodica su živjeli u strahu.

Prema očevim tvrdnjama, zbog velikog pritiska, stresa i trauma koje je djevojčica proživljavala posljednjih sedmica, porodica je odlučila nekako "navući" muškarca, ne bi li došli do potpunih informacija o njegovom vozilu ili njemu. Budući da su se incidenti dešavali najčešće u poslijepodnevnim satima, zaključili su da "presretač" najvjerovatnije radi negdje u blizini ili se tim putem vraća kući s posla.

POVRATAK KUĆI. Tako je djevojčica u utorak popodne sa svojom majkom prošetala magistralnim putem Tuzla - Kalesija, od svoje kuće do bratove koja je udaljena oko kilometar.

- U povratku kući su šetale trotoarom uz magistralni put i razgledale okolo, ne bi li ga slučajno vidjele i pozvale policiju. Nakon nekih 250 metara hoda, kćerka je vrisnula, počela vikati "Mama, eno ga!", pomodrila su joj usta i počela se gubiti. Supruga je odmah shvatila šta je u pitanju, a on je automobilom nakratko stao prekoputa njih, vidio da kćerka nije sama i nastavio voziti - ispričao nam je otac.

Pročitajte još:

>>>>> MLADIĆ KOD TUZLE DOŽIVIO ŠOK NA CESTI: «Pred mene je po kiši i oluji izletjela polugola djevojka...»
 

Prema njegovim tvrdnjama, supruga je odmah potrčala za njim kako bi bolje vidjela auto, a potom telefonom pozvala njega i policiju. Otac je odmah istrčao iz kuće i zaputio se prema magistrali, ali je zakasnio i muškarac se već odvezao dalje.

- Policija je odmah došla. U posljednje vrijeme su, koliko znam, zaista mnogo radili na slučaju, tražili ga i mojoj kćerki donosili fotografije kako bi ga prepoznala, ali na njima nije bilo tog čovjeka. Ujutro rano sam opet otišao u policiju i komandir PS Istok Slavinovići je dao nove prijedloge šta da rade. Dosad je bio problem i to što nismo sa sigurnošću znali tačnu marku i boju vozila. Sad je i supruga vidjela auto, kao i lice vozača, pa je bilo lakše prepoznati ga - objasnio je otac.

SUMNJIVO AUTO. On je dodao da je potrodica sutradan odlučila da isto uradi, te su popodne supruga i kćerka otišle da prošetaju istim putem, a on i sin su sjeli u auto i vozili blizu njih.

- Na samom izlazu sa magistralnog puta Tuzla - Kalesija vidjeli smo sumnjivo auto. Posljednji broj na tablicama se nije poklapao sa onim koji je kćerka zapamtila, dok ostali jesu i unutra je bio ćelav vozač s još jednom osobom. Pratili smo ga i to auto sam uspio dvaput uslikati. Istog trena sam otišao u policiju, gdje sam predao fotografije i dao izjavu, a policajci su odmah reagovali - izjavio je otac.


POVEZANO
Add To Homescreen 1SVIĐAJU VAM SE TEKSTOVI NA NAŠOJ STRANICI? Dodajte nas na ekran svog telefona! :)

 

Prema njegovim tvrdnjama, muškarac za kojeg se sumnja da je presretao njegovu kćerku je jučer uhapšen i priveden u policiju. On je, navodno, policajcima i priznao da je pratio djevojčicu i pozivao je da uđe u njegovo vozilo.

- Strah me samo da ga neće pustiti na slobodu i ovo sve okarakterisati kao ništa. Moje dijete je sada u tolikom strahu da se na svaki zvuk automobila trza - zaključio je.

U MUP-u Tuzlanskog kantona nisu mogli potvrditi informaciju o hapšenju muškarca, ali ni demantirati, te su kazali da se radi na slučaju i da bi informacije za javnost trebali imati sutra, piše Faktor.

Pročitajte još:

>>>>> DOKTOR KAD JE VIDIO BEBU KOJA SE TEK RODILA U KAKNJU PLAČUĆI: "Ne dao Bog nikome..."