Aleksandar Milić (29) iz Beograda, i maljoletna S.G. (17), koji su nađeni mrtvi u četvrtak popodne u ulici Nikole Doksata 77, u beogradskom naselju Mirijevo, navodno su se drogirali pet dana zaredom, javlja "Alo!", pozivajući se na izjavu I.R. (17), najbolje prijateljice preminule djevojke.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Mirjevo policija 05/01/2017TRAGEDIJA U BEOGRADU: U stanu pronađena tijela mladića i djevojke

Ona kaže da su Aleksandar i S.G. uzimali razne vrste narkotika u tinejdžerkinom stanu, te je uvjerena da su se predozirali.

- Znala sam da se S.G. drogira i pokušala sam da joj pomognem. Odgovarala sam je od toga i htjela je da se "skine", ali nije mogla. Uzimala je spid, amfetamine, šta stigne... To je radila i u školi. Stvari su izmakle kontroli kada je njena starija sestra Damjana prije više od dvije nedjelje otišla u zatvor zbog posjedovanja droge - ispričala je drugarica preminule S.G.

Ona kaže da se Aleksandar zabavljao sa Damjanom, ali da je nastavio da dolazi u stan u kojem je njena sestra živjela sama.

- Majka S.G. je umrla od raka, a za oca nije htjela da čuje nakon toga. Pričala mi je da je tukao njenu bolesnu majku. Zato joj je kasnije starateljka bila njena starija sestra Damjana. Socijalna služba je dolazila kod njih, ali ona nije htjela da ide u dom. Išla je u srednju školu "Tehnoart" i bila je veoma talentovana. Slikala je i pisala, ali ju je droga upropastila. U njihov stan je dolazilo loše društvo - tvrdi drugarica S.G.

Maljoletna S.G. i njena sestra su nakon smrti majke bile prepuštene same sebi, a kako tvrdi I. R., u posljednje vrijeme ih je obilazila baka iz Pančeva, a ranije i deda.

Aleksandar je sahranjen juče, dok se termin sahrane S. G. još ne zna.

- Ne znam gdje će da bude sahranjena jer njeni baba i deda nemaju novca. Strašno je što je tako završila, a bila je veoma pametna i dobra drugarica - zaključila je I.R.

(Doznajemo.com/Alo.rs)