S tugom u srcu i boli u duši javljamo rodbini, prijateljima i poznanicima da će naši dragi Jovica (39) i Martina (28) Bukvić biti zajedno pokopani na novom Boškovića groblju u mostarskom naselju Hodbina utorak u 13.30 sati, dok će se ispraćaj prethodno obaviti u Gradskoj mrtvačnici Bijeli brijeg, stoji u posmrtnoj obavijesti ožalošćene porodice.

To je tužni epilog stravične saobraćajne nesreće koja se u nedjelju oko 6 sati dogodila u južnom mostarskom prigradskom naselju Ortiješ, gdje su u istom vozilu, nakon proslave Nove godine, poginuli supružnici Jovica i Martina Bukvić i njen rođak Goran Margić (30) iz Metkovića. Poznanici bračnog para tek pretpostavljaju da su rođaka vozili kući, piše Večernji list.

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Martina i Jovica Bukvić sahranaTUŽNI ISPRAĆAJ U MOSTARU Poginuli bračni par, koji je stradao prvog dana nove godine, zajedno ukopan

POVEZANO
Saobraćajna nesreća Mostar 01/01/2017STRAVIČNA NESREĆA KOD MOSTARA: U sudaru poginuli supružnici i njihov rođak (FOTO)

– S Jovicom sam se te noći čuo dva puta poslije ponoći. Prvo se javio iz punčeve kuće u Blagaju, gdje je bio u krugu porodice, pa potom oko 3.30 sati, ali tada zbog glasne muzike nisam mogao čuti gdje se nalazi. Bio je jako dobro raspoložen i ne znam šta se dalje događalo. Ujutro me je zatekla tragična vijest, prisjeća se još u nevjerici Jovičin najbolji kolega iz zaštitarske agencije Sector Security, gdje je stradali vodio jedan od odjela. Drugi kolega kaže kako je prije ponoći razmijenio poruke s Jovicom, a tada je još bio, kako mu je rekao, u svome domu, odnosno u unajmljenoj kući u naselju Rudnik, gdje je živio sa suprugom i malenom kćerkom Petrom (2).

– Bio je fantastičan čovjek. Prije deset godina se iz Nevesinja doselio u Mostar. Kod nas je prethodno radio četiri godine i o njemu imamo samo riječi hvale, dodaju iz ove agencije. Slično kažu i iz kompanije Moj taxi, gdje je Martina radila kao dispečerka, a i od Gorana su se mnogobrojni prijatelji sjetno opraštali preko društvenih mreža, redom ističući njihov vedar duh.

– Osim malene Petre, iza Jovice je ostalo još dvoje djece iz prvog braka, Dajana i Danijel, te majka Milena i brat Siniša, a iza Martine kćerka, otac Marinko i majka Jagoda te brat Marko.

- Svima im je potrebna Božja ljubav da izdrže ove teške trenutke. Uz njih smo… Čast nam je bila poznavati dvije tako dobre i drage osobe, čast nam je bila zvati vas prijateljima. Počivajte u miru, anđeli, riječi su podrške rodbine na Facebooku ožalošćenim porodicama Bukvić i Mikulić.

S druge strane, vatrogasci su i dan poslije prepričavali užasan prizor sudara BMW-a, bagera i audija.

– Krov BMW-a je već bio smrskan jer je vozilo ušlo skroz pod “kašiku” bagera, ali ipak smo morali rezati lim kako bismo izvukli stradale. Posao nam je takav, nailazimo na razne prizore, ali ovo je bilo baš stravično. Jedna od najtežih intervencija, kažu nam vatrogasci. Policija još utvrđuje tačne okolnosti, a prema svemu sudeći, velikoj tragediji pridonijele su brzina i nepažnja.

Vozač bagera je ispričao da je tog jutra išao baš prema Hodbini, gdje je planirao iskopati zemlju, te da je imao svu potrebnu svjetlosnu signalizaciju. Međutim, kako neslužbeno doznajemo, bager nije bio registriran, a problematično je i što se upravljalo radnim strojem koji može razviti brzinu do svega 30 km/h na magistralnoj cesti gdje je minimalna dopuštena brzina propisana na 40 km/h.