Banjalučanka Jelena Milovac (24), koja je nastradala proteklog vikenda u nesreći na pružnom prelazu u naselju Derviši, prije par godina ostala je bez oca, koji je preminuo. U trenutku teške nesreće njena majka je bila na radu u Sloveniji. Izvor iz istrage otkrio je da je Jelena Milovac živjela sama u kući u banjalučkom naselju Drakulić, ali da ima sestru.

– Sve vrijeme pokušavamo stupiti u kontakt sa sestrom nastradale – izjavio je izvor Srpskainfo iz istrage.

Nastradala djevojka bila je suvozač u automobilu koji je vozio njen prijatelj Željko Stanić (49). Na "mercedes 200 cdi" je u trenutku prelaska pruge naletio "Talgo" Željeznica Federacije BiH. Nakon udara, automobil je odbačen nekoliko desetina metara od mjesta kontakta. Milovčeva je poginula na mjestu nesreće, dok je Stanić sa teškim tjelesnim povredama prebačen u UKC RS. Prema posljednjim informacijama, nalazi se u dubokoj komi.

Nesreća na pružnom prelazu policiji je prijavljena u subotu u 21.55.

– Vozač "mercedesa" Željko Stanić kretao se Podgoričkom ulicom. Dolaskom u naselje Derviši nije stao na znak STOP na pružnom prelazu koji nije obezbijeđen ni branicima, ni polubranicima – otkrio je izvor iz policije.

U trenutku kada je auto prelazio preko pruge naišla je kompozicija sa 9 vagona, ukupne dužine 110 metara, koja se kretala iz Sarajeva prema Bihaću i kojom je upravljao Omer Tutić, dok je na mjestu njegovog pomoćnika bio Senad Husarević.

"Talgo" je udario u desnu bočnu stranu "mercedesa" na kojoj se nalazila 24-godišnjakinja.

Izvor iz PU Banjaluka objašnjava da je, nakon kontakta, automobil odbačen nekoliko desetina metara od pruge. Na automobilu i lokomotivi ujedno je pričinjena materijalna šteta.

Tutić i husarević su nakon saobraćajne nesreće alkotestirani. Prema nezvaničnim informacijama, nije utvrđeno prisustvu alkohola u organizmu.

U izjavi koju je dao istražnim organima mašinovođa je naveo da je primjetio automobil, te da je u trenucima dok je kompozicija prilazila prelazu vozač "mercedesa" naglo ubrzao kretanje.

Istragu o utvrđivanju tačnih okolnosti nesreće preuzelo je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka. Uviđaju na mjestu nesreće prisustvovali su dežurni tužilac, komisija Željeznica RS, te veći broj inženjera za saobraćaj, građevinarstvo i elektrotehniku.