U saobraćajnoj nesreći koja se oko 14:45 sati dogodila na autoputu A1 Sarajevo - Zenica, mjesto Luke, općina Ilijaš, teško je povrijeđen vozač putničkog automobila Audi Q5, koji je nešto kasnije preminuo od posljedica zadobijenih povreda.

U saobraćajnoj nesreći, koja se desila na pravcu prema Sarajevu, su učestvovali kamion (čiji je vozač lakše povrijeđen) i automobil. Kako su potvrdili u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), vozač automobila koji je u sudaru zadobio teške povrede preminuo je u Klinici urgentne medicine Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo (UKCS) oko 15:25 h.

Na lice mjesta su izašli pripadnici hitnih službi, uključujući vatrogasce. Po svemu sudeći nesreći je doprinjela brza vožnja, budući da je do sudara došlo prilikom preticanja, u koje je vozač automobila krenuo prekasno.

Nesreca Luke 06/06/2016

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas na autoputu A1, na relaciji Zenica – Sarajevo, smrtno je stradao ugledni zenički advokat Anto Petrušić, koji se nalazio u automobilu Audi Q5.

Petrušić je podlegao povredama u 15.25 sati, manje od sat vremena nakon sudara, dok je vozač kamiona zatražio medicinsku pomoć, ali nije životno ugrožen.

Anto Petrušić je osnovao Advokatsko Društvo Petrušić & Co d.o.o. Zenica, kao krunu svoje advokatske karijere.

Petrušić je prije obavljanja advokatske prakse radio na poslovima glavnog pravnika za privredne sporove u Pravnoj službi Rudarsko-metalurškog Kombinata (RMK) Zenica, koji je bio druga po veličini firma u bivšoj SFRJu.

Na predmetnim poslovima, advokat Petrušić je stekao zavidnu pravnu praksu iz oblasti privrednog, trgovačkog i financijskog prava, te međunarodnih arbitraža.

[image:2]

(Doznajemo.com)