Marija Petrović  (24) koja je za vikend teško povrIJeđena u nesreći u Nišu (Srbija), kada je vozač uletio automobilom u izlog, podlegla je povredama noćas u niškom Kliničkom centru.

Ona je treća žrtva u nesreći koju je izazvao 30-ogodišnji vozač "Opel astre".

Nesreća se dogodila u nedjelju oko 18 časova, a na licu mjesta preminuo je biciklista Svetislav Tonić (82), dok je njena starija sestra Milica (27) uveče tog dana preminula u niškom Kliničkom centru.

Podsjetimo, djevojke su stajale na autobuskoj stanici u Knjaževačkoj ulici, preko puta Osnovne škole "Njegoš", kada je na njih naletio automobil kojim je upraljavo Nišlija (30).

Automobil je najprije udario i usmrtio biciklistu, a potom udario sestre. Kako su u nedelju naveli očevici, automobil je odbacio djevojke u izlog prodavnice, a potom i sam uletio u prodavnicu.

Vozač "Astre" ovom prilikom je zadobio teške tjelesne povrede, ali nije direktno životno ugrožen, dok je njegov suvozač lakše povrijeđen i otpušten je na kućno liječenje.

Prema nezvaničnim izvorima, vozač automobila je nesreću izazvao pod uticajem alkohola, a navodno je imao blizu dva promila. Kako se doznaje, on je navodno radio u inostranstvu kao profesionalni vozač.

Niš stradale sestre 03/04/2018a