Pjevač Darko Lazić (27), koji je 23. oktobra doživio tešku saobraćajnu nesreću u Brestaču, probudio se iz kome i komunicira sa doktorima, ali navodno je pitanje da li će bez aparata moći normalno da diše, piše portal Alo!

Podsjetimo, čim je pjevač dovezen u zemunsku bolnicu urađena mu je ekstenzija noge, kako ne bi počela sama da srasta. Doktori su u ponedjeljak probudili Lazića, koji je od utorka bio u komi. Doktori su navodno odlučili da mu ne daju lijek koji ga smiruje i uspavljuje, dok su mu šanse za oporavak sada nešto veće.

Ljekari su utvrdili da ima podliv na glavi, povredu jagodice, devet slomljenih rebara, prijelom butne kosti, kao i karlice...

- Pjevaču je u nesreći probijeno plućno krilo i pitanje je da li će bez aparata moći da diše normalno, navode doktori.

S obzirom na njihove tvrdnje, Darko će teško moći da pjeva.

Svakodnevno u KBC Zemun u posjetu dolaze roditelji, otac Milan, majka Branka, ali i vjerenica Marina Gagić, kao i pjevačeva kuma Andreana Čekić, a uz sve njih je svakodnevno i Miljan Vračević, pjevačev vozač i prijatelj. Oni su istakli da će Darko biti bolje, kako su im optimistično poručili doktori.

***

Pjevača Darka Lazića doktori su juče probudili iz vještačke kome, a poslije današnje vizite na kojoj su ustanovili kako je trenutno pjevačevo stanje, navode da će mu uskoro namjeravaju operisati nogu.

Naime, kako beogradski "Blic" doznaje od ljekara iz KBC Zemun ta operacija nije planirana za danas, ali ljekari će gledati da se što prije desi jer su mu postavljene ekstenzije kako noga sama ne bi počela da zarasta.

Poslije teške saobraćajne nezgoda koja se dogodila prije nedjelju dana Darku je odmah ustanovljen prelom butne kosti. Na samom spoju noge i karlice došlo je takođe do preloma koji ljekari planiraju da saniraju što je prije moguće s obzirom na to da mu je zdravstveno stanje mnogo bolje.

Pjevač je prije nedjelju dana imao tešku saobraćajnu nezgodu u kojoj je zadobio teške tjelesne povrede zbog kojih su ga ljekari odmah uveli u vještačku komu, a prva operacija koja mu je urađena bila je zbog unutrašnjeg krvarenja do kojeg je došlo, kada mu je izvađena i slezina.

Osim ovih povreda Darko je zadobio i hematom na glavi, a polomljena su mu i rebra koja su oštetila plućno krilo, kao i jagodica. Bubrezi su mu radili smanjenim intenzitetom zbog čega je bio na dijalizi, dok je transfuziju primio kada je imao unutrašnje krvarenje.

Darkova porodica svaki dan je uz njega. Obilaze ga i po nekoliko puta dnevno čekajući nove informacije od ljekara koji prate njegovo stanje 24 sata.

Kada je probuđen iz kome porodica je došla da ga vidi. Iako pjevač ne može da priča, zbog usnoždrelnog tubusa, on se s ljekarima sporazumijeva dajući im znake kojima odgovara na pitanja.