- Sa velikom tugom objavljujemo da je mali Almir Gladović u srijedu 21.09.2016 otišao iz naših života na drugi, ljepši svijet - objavljeno je danas na stranici Pomozi.ba.

- Almir je imao operaciju nogu i kod promjene gipsa u bolnici u Turskoj pozlilo mu je, nakon čega je uspavan i više se nije probudio.

Almirovi nalazi su bili uredni i nije bilo nikakvih naznaka za ovo šta se desilo, čak ni sama operacija nije bila rizična. Porodica nije željela da se radi obdukcija, a na osnovu mišljenja doktora došlo je do zatajenja rada srca, najvjerovatnije od stresa, odnosno straha zbog cjelokupne situacije vezane za operaciju.

Niko od nas ne zna koji mu je korak suđen da bude zadnji, ali ova vijest nas je ostavila u šoku.

Porodici se stavljamo na raspolaganje za bilo koju vrstu pomoći, želimo im strpljenje, a malom Almiru da Allah podari lijepi Dženet - navodi Pomozi.ba u objavi.

Podsjetimo,  Almir Gladović, dječak iz Muhašinovića, bolovao je od hronične miopatije i bio je od svoje četvrte godine u invalidskim kolicima. Nedavno je operisan u turskoj zdravstvenoj grupaciji “Medical Park”, a cilj je bio da stane na svoje noge.