25-godišnji mladić Aldin Imamović počinio je jutros oko 8.30 samoubistvo vješanjem u Peharama (Zenica). On je to učinio u garaži porodičnog posjeda u Peharama.

Mladić, kojeg su, prema pisanju lokalnih medija, mnogi Zeničani znali kao vedrog, uvijek raspoloženog i spremnog na druženje, ali prije svega kao bajkera i zaljubljenika u motocikle, otišao je sa ovog svijeta šokirajući prije svih porodicu, rodbinu i prijatelje, koji kažu da nije, barem javno, pokazivao ikakve ni najmanje nakane za takav čin, niti je poznato zbog čega se odlučio da počini suicid.

- Druže Aldine, bio si momak za primjer, Zenica te nikad zaboravit neće! Da ti dragi Allah podari viječni rahmet i lijepi Džennet, a tvojoj porodici da da snagu i sabura u ovim teškim trenucima, jedna je od poruka, dok je njegov prijatelj Damir naveo Zenica je ostala bez najboljeg bajkera. Da ti dragi Allah podari džennet, a porodici sabura - piše Zenicablog.

Njegovi prijatelji iz grada, ali i drugi koji su ga poznavali, izražavali na svojim, ali i njegovom FB profilu, javno nevjericu i tugu.