U utorak je u Tuzli, uslijed prestanka rada srca, u 39. godini života preminuo Mr. Sci. Kristijan Smiljanić, dipl.ing.el.teh., direktor i vlasnik kompanije "Leftor".

Kako se doznaje, Smiljanić je već određeni period imao zdravstvenih problema zbog čega je bio podvrgnut i operaciji srca, piše Tuzlanski.ba.

Smiljanić je prije više od deset godina uspješno pobijedio karcinom, te nastavio sa uspješnim razvijanjem kompanije i realizacijom brojnih uspješnih ideja. Kristijan Smiljanić i kompanija "Leftor" koju je osnovao omogućavala je mnogim mladim ljudima da tokom studiranja ili nakon završenog visokoškolskog obrazovanja unaprijede svoje znanje i vještine u IT sektoru, dobiju prvo zaposlenje u struci, a mnogi od njih su kasnije osnovali i vlastite kompanije na osnovu znanja i iskustva koje su stekli radeći u "Leftoru".

Smiljanić je bio vizionar i veoma predan poslu kojim se bavio.

Iza sebe ima uspjepšno realizovane brojne projekte poput nekoliko on-line platformi, idejni je tvorac aplikacije "Afazija" koja je namijenjena osobama s teškoćama u jeziku, govoru, čitanju, pisanju i računanju.

Kompanija Leftor d.o.o. Tuzla je osnovana 2006. godine. Početni kapital je Smiljanić obezbjedio pobjedom na konkursu austrijskog programa za podsticanje poduzetništva pri Univerzitetu u Tuzli, kao nagradu za najbolje pripremljen i prezentiran poduzetnički biznis plan.

Ispraćaj se treba obavitii u četvrtak 7. februara u 13:00 sati ispred porodične kuće u Tinji a nakon toga i ukop na mjesnom groblju.

- Hvala ti još jednom Krišo što si nas svojom podrškom, karakterom, savjetima i znanjem učinio prije svega boljim i potpunijim osobama! - naveli su iz Leftora.

(Doznajemo.com/Tuzlanski.ba)