Gospođa Kadira M. (60) je borbu za život izgubila sinoć, nakon jučerašnjeg stravičnog sudara u kojem su smrtno stradali njena kćeka i zet, a unuci povrijeđeni...

U mostarskoj bolnici "Dr. Safet Mujić", sinoć je, malo prije ponoći, od posljedica stravične saobraćajne nesreće, koja se jučer dogodila u mjestu Grabovica, podlegla Kadira M. (60).

Astra nesreća 30/01/21 0

Do sudara je navodno došlo usljed preticanja autobusa preko pune linije?

Astra nesreća 30/01/21 0

Žena je, kako je za Avaz potvrdio dr. Mehmed Haznadar, šef Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivnu njegu, sa izuzetno teškim tjelesnim povredama, u komatoznom stanju, dovezena u ovu bolnicu, a uprkos silnim naporima medicinskog osoblja, te reanimacije, ona je, nažalost, podlegla.

60-godišnjakinja se, podsjećamo, nalazila u vozilu "Opel Astra", u kojem su poginuli njena kćerka Jasmina Osmanović i zet Rusmir Osmanović, dok su njihova djeca, od devet i 12 godina, povrijeđena i hospitalizirana su u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar i gdje su, zasad, stabilno.

Astra nesreća 30/01/21 0

Prizor na licu mjesta je bio stravičan

U toj bolnici je i vozačica Audija Q3, 20-godišnja M.I., koje je, također, učestvovalo u ovoj nesreći, a koja je sinoć podvrgnuta operativnom zahvatu, nakon što je zadobila teške tjelesne povrede.

Oba vozila su radi neophodnih vještačenja prevezena u krug Policijske uprave Mostar, a obdukcija smrtno stradalih osoba, po nalogu dežurne kantonalne tužiteljice treba biti urađena sutra.

Astra nesreća 30/01/21 0