Brojni članovi ožalošćene familije i prijatelji u utorak su poslijepodne iz mrtvačnice na Bijelom brijegu u Mostaru ispratili supružnike Martinu (28) i Jovicu (39) Bukvić, roditelje 2-godišnje djevojčice, koji su tragično nastradali u stravičnoj nesreći koja se na novogodišnje jutro, oko 6 sati, dogodila u južnom naselju Ortiješ na magistralnoj cesti Mostar - Čapljina.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Martina i Jovica Bukvić nesrećaTUŽNA PRIČA O BRAČNOM PARU koji je prvog dana nove godine poginuo u nesreći kod Mostara

Stradali supružnici su zajedno pokopani na novom Boškovića groblju u Hodbini, a Martinin rođak Goran Margić (30), koji je poginuo u istoj nesreći, u Metkoviću. Stradala Martina je, inače, radila u taksi-službi “Moj Taxi” kao dispečerka, a Jovica kao zaštitar jedne agencije.

Iza nastradalih supružnika ostala je kćerka Petra, dok su iza Jovice ostala još i djeca iz prvog braka, Dajana i Danijel.

Podsjetimo, Jovica, Martina i Goran poginuli su kada su se pri velikoj brzini BMW-om zabili u bager koji je vozio u istom smjeru prema Buni. Od siline udara BMW se odbio te naletio na audi u kojem su bila tri mladića, koji su dolazili iz suprotnog smjera.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Saobraćajna nesreća Mostar 01/01/2017STRAVIČNA NESREĆA KOD MOSTARA: U sudaru poginuli supružnici i njihov rođak (FOTO)

Vozač bagera je ispričao da je tog jutra išao baš prema Hodbini, gdje je planirao iskopati zemlju, te da je imao svu potrebnu svjetlosnu signalizaciju. Međutim, kako neslužbeno doznajemo, bager nije bio registriran, a problematično je i što se upravljalo radnim strojem koji može razviti brzinu do svega 30 km/h na magistralnoj cesti gdje je minimalna dopuštena brzina propisana na 40 km/h. 

Martina i Jovica Bukvić sahrana

Izvor: Vecernji.ba