Dugogodišnja aktivistkinja za prava osoba sa Downovim sindromom, Sara Bero, ustupila je medijima uznemirujuće snimke koji su prema njenim navodima nastali u Bihaću.

- A... Š..... je ovaj video htjela majci da proslijedi, ali ga je greškom poslala prijateljici. Bravo za curu koja je ovo poslala, jer da nije nje niko ne bi znao kako ova jadna djevojka živi s njom i njenom mamom koja je saučesnik u svemu ovome... - objavila je Bero uz video brutalnog iživljavanja, čiju autentičnost i okolnosti slučaja provjerava i policija.

Na snimku se vidi psihičko i fizičko zlostavljanje osobe koja ima, kako Bero navodi, Downov sindrom. Iživljavanje nad nemoćnom osobom radila je njena sestričina.

Povod zlostavljanja je, kako se može čuti na snimku, sporno crtanje ili pisanje po zidu, zbog kojeg je osoba ometena u razvoju dobila i udarac.

- Kra*o jedna re*ardirana, piše se po papiru ne po zidu. Silazi dok ti noge nisam polomila, čuje se na jednom od dva uznemirujuća snimka, dok zlostavljanja osoba, vidno preplašena, obećava kako to neće više raditi.

Može se razumjeti da nije lako - bez odgovarajuće obuke i ljudskih kvaliteta - brinuti o osobi s Down sindromom, ali ovo je ipak potpuno neprihvatljivo ponašanje.

DJEVOJKA KOJA ZLOSTAVLJA TETKU NA SNIMKU DODATNO RAZBJESNILA JAVNOST: "Gledajte svoja posla!"

Djevojka po imenu Ajla Š. našla se na meti ogorčenih reakcija mnogo ljudi, nakon što je objavljen snimak sa kojeg je jasno da zlostavlja svoju tetku.

Zlostavljanje tetke u USK

Ajla je svojim komentarom na kritike, dodatno razbjesnila javnost.

- Ma boli me k..... Znači i da sam je ubila nije vaš problem. Gledajte svoja posla - napisala je.