Britansku tinejdžerku koja je tvrdila da ju je grupno silovalo 12 Izraelaca sud na Kipru proglasio je krivom za neistinite tvrdnje o se*sualnom napadu.

Utvrđeno je da je izmislila cijelu priču kako bi se osvetila zbog toga što ju je neko snimio kad je imala odnos s muškarcem kojeg je upoznala u hotelu, dodavši da ona zapravo dobro zna da nije bila silovana.

19-godišnju Britanku sada možda čeka godina dana zatvora i maksimalna kazna od 1.450 funti. Presuda je odgođena za utorak, a njeni pravni zastupnici planiraju uložiti žalbu, piše Daily Mail.

- Ova djevojka, žrtva, nikada nije bila zaštićena. Odmah su je nastavili silovati novinari, društvo i pravni sistem, izjavila je Zelia Gregoriou, aktivistica koja je stajala ispred suda s oko 20 drugih pojedinaca koji su protestovali protiv presude.

Sudija Michalis Papathansidi je prilikom čitanja presude rekao da je tinejdžerka bila iskrena jedino kada je priznala da se osjećala poniženo nakon što je otkrila da ju je snimila grupa Izraelaca.

- Nije ostavila dobar utisak. Nije govorila istinu i pokušala je prevariti sud, naveo je Papathansidi. On je također odbacio tvrdnje stručnjaka iz Velike Britanije koji su naveli kako je tinejdžerka patila od PTSP-a kad je tvrdila da je bila prisiljena povući optužbe za grupno silovanje.

Djevojka iz Derbyshirea prvo je ispričala kako su je u ranim jutarnjim satima 17.07. Izraelci napali u hotelu u kojem je živjela dok je radila u odmaralištu Ayia Napa.

Prije navodnog napada započela je aferu s 21-godišnjim Izraelcem Samom, koji je odsjeo u hotelu Pambos Napa Rocks. Za vrijeme suđenja se doznalo da je dvije noći prije napada imala se*sualne odnose sa Samom, što su skriveno snimali njegovi prijatelji.

19-godišnjakinja je sljedećeg dana tvrdila kako ju je napala grupa muškaraca koja je provalila u njenu sobu i silovala je. Nakon toga je polugola otrčala u sobu prijateljice koja ju je odvela u hotelski medicinski centar. Osoblje je pozvalo policiju i ona je detaljno opisala kako je više puta silovana.

Policija je nakon toga lišila slobode desetak Izraelaca koje je Sam poznavao.

DNK testovi pokazali su da je 19-godišnjakinja imala odnos s trojicom muškaraca koje je optužila za silovanje, ali su oni svi tvrdili da je odnos bio sporazuman. Policija je na njihovim mobilnim telefonima našla snimak se*sa tinejdžerke i njihovog prijatelja.

Policija je navela da je postala sumnjičava prema tvrdnjama mlade Britanke kada je osoblje hotela s pet zvjezdica u koji se preselila nakon navodnog napada ispričalo da ju je vidjelo kako skače sretno po krevetu zbog luksuznog smještaja i kako dane provodi odmarajući se pored bazena.

POVEZANO
Ayia Napa silovanje 112 momaka silovali djevojku: HTJELA JE IMATI SE*S SA JEDNIM, a onda su došli njegovi drugovi...