U 41. godini života sinoć je u Bihaću preminula poznata bh. pjevačica Donna Ares. Rođena je kao Azra Kolaković 01.01.1977. godine u Bihaću, a uglavnom je nastupala pod umjetničkim aliasom.

Njeno srce je prestalo da kuca nakon nekoliko godina borbe za teškom bolešću.

Termin ispraćaja sa ovog svijeta, na gradskom mezarju Humci u Bihaću, je u srijedu u 16 sati, a ispraćaj kreće ispred Kliničke bolnice "Irfan Ljubijankić" u 15:45 h.

Donna Ares M

Foto: Mnogi su primijetili da na posmrtnici nema njenog donedavnog supruga

Mnoge njene kolege, iako su bile svjesne njene duge i teške bolesti, shrvala je ova vijest, a posebno emotivno su je doživjeli njeni sugrađani, Bišćani.

Među njima je i njen kolega, mladi pjevač Mirza Malkoč.

- Bihać je zanijemio. Vijest je potresla sve stanovnike grada na Uni, mada smo bili svjesni njene bolesti. U posljednje vrijeme Donna se povukla u stan roditelja, znala je da ne može pobijediti bolest, a nije htjela nikome da smeta. Bila je velika zvijezda i veliki čovjek - izjavio je Malkoč.

Donna Ares M

KRITIČNO STANJE. Donna je bila u veoma kritičnom stanju u posljednja tri dana. Dan prije nego što je dospjela u kritično zdravstveno stanje bila je aktivna na Facebooku, gdje je dugo vremena sa ljudima dijelila informacije o svojoj borbi s bolešću.

Nekoliko posljednjih objava na društvenim mrežama zapravo otkrivaju i njeno stanje. Prije nekoliko mjeseci podijelila je potresan status sa jedne terapije na kojoj je bila: "Još uvijek sam dobro!!! Podnošljivo je, iako već osjećam i vidim, uostalom, kako polako blijedim", napisala je tom prilikom Donna.

Nada je ipak nije napuštala. Jedan težak trenutak u životu mnogi smatraju prekretnicom u borbi. Ipak postavila je prije pet dana još jednu fotografiju. Na njoj je pisalo "Voli vas vaša Donna Ares". Pokazala je sebe onakvu kakva je bila u najljepšim danima života. Poslije toga više se nije oglasila i otišla...

Azra se s rakom borila čak tri puta, a u toj borbi nikada nije posustajala.

Donna je sve vrijeme bila puna života i sa svojim pratiteljima dijelila dane borbe, čak je i osnovala fondaciju za prikupljanje sredstava za liječenje raka, ali ju je nakon godinu dana zatvorila.

HALID BEŠLIĆ podsjetio je da je sa Donnom snimio i duet "Sviraj nešto narodno", koji je, kako je izjavio, izrastao u veliki hit.

- Ovo me potreslo, mada smo znali da neće još dugo biti među nama. Bila je veliki borac i umjetnik, žena koja će biti uzor mnogima - izjavio je Bešlić.

MUZIKOM se počela baviti još kao dijete. Još kao mala djevojčica nastupila je na dječjem festivalu, a od svoje 14. godine nastupa s lokalnom rock grupom u diskotekama kao pjevačica. Sa šesnaest godina napisala je svoje prve tekstove i snimila prvu pjesmu. Završila je muzičku školu te je studirala engleski jezik i književnost.

1997. prvi put javno nastupa pod imenom "Donna Ares" na izboru za Eurosong na Dori, a iste godine ostvaruje veliki uspjeh sa svojom pjesmom "Kazna" na festivalu "Bihać ‘97", koja je lansira visoko na sve top liste u BiH.

(Doznajemo.com/Faktor)