U Beogradu je u petak ujutro preminuo Dalibor Popović Mikša (37), muzičar, slikar i pjevač grupe "Tattoo" iz Prijedora.

Mikša je rođen u Zagrebu 1980. godine. Akademiju likovnih umjetnosti završio je u Banjaluci u klasi profesora Radomira Kneževića. Frontmen benda Tattoo godinama je živio i radio u Beogradu.

Band "Tattoo" iz Prijedora radi od 1995. godine, a 2016. godine su izdali četvrti po redu album “U nebogled”. Energični nastupi uživo donijeli su im brojna priznanja kao što su pobjeda na “Zaječarskoj gitarijadi” 1997. godine i na festivalu “Battle of the bands” 2009. godine u Beogradu.

Ova grupa je, smatzraju muzički kritičari, iz cover benda EKV prerasla u band koji je bio legitimni nasljednik onoga što su bili i živjeli Milan Mladenović i njegova ekipa.

- Kad je band pobijedio na festivalu Battle of the Bands, Mikša je upoznao ljubav svog života i ostao u Beogradu. Od tada je živio, svirao i slikao u Beogradu, i ostavio neizbirisiv trag nestvarnog talenta i ljudske dobrote na svakome koga je poznavao. Mikša je otišao iznenada od posljedica srčanog udara, dočekavši samo onoliko godina kao i njegov idol iz mladosti - piše HeadlineR.