Vlasnik Televizije «Happy» Predrag Ranković Peconi (55) ranjen je noćas u pucnjavi koja se dogodila u hotelu "Prag" u Ulici Kraljice Natalije 27 u Beogradu. Napadač koji je ispalio hice na biznismena pobjegao je sa lica mjesta i policija traga za njim.

Peconi je zadobio više prostrijelnih rana u nogu i prevezen je u Urgentni centar. Van je direktne životne opasnosti, ali ostaje na bolničkom liječenju.

Peconi je upucan oko 20 časova, nakon svađe. Navodno je sjedio sa prijateljima, među kojima je, prema pisanju beogradskih medija, bio i Srđan Milovanović iz TV Kopernikusa. U jednom trenutku u hotel je ušetao muškarac s ručnom torbicom, sjeo je sa njima za stol, a onda su počeli da se svađaju. Tada je, za sada nepoznati muškarac izvadio pištolj i ispalio metke Rankoviću u noge.

Incident se dogodio u trenutku kad je Ranković je u restoranu sjedio za stolom sa nekolicinom ljudi. U jednom trenutku, došlo je do žučne svađe, nakon koje je jedan od ljudi za stolom potegao pištolj i ispalio nekoliko hitaca na Rankovića.

Prema prvim informacijama iz istrage, na njega je pucao kontroverzni biznismen Željko Rutović, koji je nakon incidenta pobjegao. On se u javnosti prvi put pojavio kao jedan od učesnika filma "Vidimo se u čitulji" i od tada je poznat kao kao član tzv. zvjezdarskog klana. Pored njega, policija traga i za još dvije osobe koje su osumnjičene da su učestvovale u pucnjavi.

Prema pisanju srpskih medija, za stolom su sjedili Peconi, Srđan Milovanović, vlasnik Kopernikusa, Milo Đurasković, pjevačica Tijana Radivojevič i još dvije djevojke, Novica Kocić, vlasnik firme Građevinar, kao i biznismen Željko Rutović, koji je osumnjičen za napad.

Peconi i Žejko su, navodno, sjedili zajedno, ali na suprotnim stranama stola. Svjedoci tvrde da je u jednom trenutku Žejko počeo da vrijeđa jednu od djevojaka koja je sjedila sa njima, a Peconi ga je upozorio da to ne radi. Nakon toga je došlo do pucnjave.

Radnici iz okolnih lokala kažu da gotovo nisu čuli pucnjavu, nekima se učinilo tek da je bačena neka petarda. Tek kada je došla policija, čuli su da je neko upucan.

Takođe, kažu i da su vidjeli da je sa lica mjesta, u pratnji policije, odvezen srebrni "audi", pa se pretpostavlja da je upravo tim automobilom ranjeni Ranković prevezen u Urgentni centar.

Peconi pucnjava 23/03/2017 3

Foto: Predrag Ranković Peconi

Prema prvim informacijama, Ranković je zadobio pet ili šest prostrijelnih rana u nogu. Čak je konstatovano da mu naprsla butna kost, ali i stopalo. Osim povreda zadobijenih u pucnjavi, Ranković je imao vidne povrede po glavi, kao i posjekotine po rukama, zbog čega se sumnja da je pucnjavi prethodila i tuča.

Policija intenzivno radi na rasvjetljivanju svih okolnosti ovog slučaja. Brzo nakon incidenta, ispred hotela "Prag" došao je veliki broj pripadnika policije.

Peconi pucnjava 23/03/2017 3

Foto: Voditeljka Bojana Radivojević i Aleksandra Krstić, direktorka "Happy TV" ispred "audija" kojim je Peconi dovezen u UC

STABILNO STANJE. Predrag Ranković Peconi, biznismen koji je sinoć teško ranjen u hotelu “Prag” zadržan je u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije u kojem je sinoć zbrinut i operisan,.

Njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

– On je stabilno, bez vitalne ugroženosti, ali se nastavlja njegovo dalje liječenje – navode iz spomenute zdravstvene institucije.

PONIŠTENA PRODAJA HOTELA. Ministarstvo privrede Srbije poništilo je prodaju 32,6% akcija beogradskog hotela “Prag” samo nekoliko sati pre nego što je u njemu sinoć upucan biznismen Predrag Ranković Peconi. Prodaja je poništena kompaniji “Kopernikus sistemi” jer je u postupku prodaje cijena akcija tog hotela na Beogradskoj berzi dostigla značajno veću cijenu od one po kojoj su prodane na aukciji.

Peconi pucnjava 23/03/2017 3