Brojni Zeničani na društvenim mrežama opraštaju se od Davora Barišića (35) koji je danas u poslijepodnevnim satima podlegao nakon što ga je hicem iz vatrenog oružja ranio njegov prijatelj H.D. Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) potvrdili su dvije osobe dovezle Barišića u Kantonalnu bolnicu u Zenici.

- Osoba A. T. je ostala u bolnici sa D.B., dok se osoba H.D. udaljila i za njim se intenzivno traga. O svemu je obaviješten dežurni tužilac, u toku je rad na rasvjetljavanju svih okolnosti - naveli su iz policije.

- U toku je kriminalistička istraga krim-policije MUP-a ZDK pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca. Više informacija o događaju ćemo imati nakon završene istrage - najavili su.

Navodno se H.D. udaljio u automobilu Peugeot.

Policija još uvijek nije zvanično potvrdila da li je riječ o nesretnom slučaju, a na društvenim mrežama se pojavila izjava H.D. u kojoj on navodno traži oprost zbog onoga što je uradio svom prijatelju, piše Avaz.

Kako je potvrđeno iz Operativnog centra MUP-a Zenično-dobojskog kantona, policiji je oko 15.30 sati prijavljeno da je u Kantonalnu bolnicu Zenica dovezen 35-godišnji Zeničanin inicijala B.D., sa povredom koju je zadobio upotrebom vatrenog oružja, te da je u bolnici preminuo. Prema dosadašnjim informacijama, preminuli muškarac bio je u društvu sa još dvije osobe iz Zenice, koje su ga automobilom dovezle u bolnicu.

Damir Barišić ZE