Petnaestogodišnja djevojčica iz Orašja dovezena je jučer bez svijesti u Dom zdravlja Orašje, a ispostavilo se da se maloljetnica predozirala narkoticima.

Prema informacijama iz MUP-a Posavskog kantona, policiju su o događaju obavijestili uposlenici Doma zdravlja, koji su kazali kako sumnjaju da je 15-godišnjakinja konzumirala droge, te je u besvjesnom stanju prebačena u Kantonalnu bolnicu u Orašju, kako bi joj se ukazala pomoć.

Kako nezvanično doznajemo, u Dom zdravlja dovela ju je njena majka, nakon što se djevojčica počela čudno ponašati.

– Ona je u bolnicu u kolicima uvedena bez svijesti. Na trenutke je dolazila sebi, pa se opet gubila. U momentima kada je bila pri sebi, majci i osoblju je rekla kako joj je stariji čovjek dao neku cigaretu koju je ispušila. Ispričala im je ko je u pitanju i roditelji vjerovatno znaju o kome se radi – naveli su iz bolnice.

Doktori su pregledali djevojčicu, te joj je ukazana medicinska pomoć i preko noći je zadržana u bolnici.

– Ponovo smo razgovarali s njom, kako bi nam pomogla da utvrdimo o kojoj drogi se radi. Ona jutros nije spominjala cigaretu o kojoj je pričala dan ranije, već je kazala kako je uzela uljanu perlu kanabisa, koja je izazvala njeno stanje. Maloljetnici nisu urađeni toksikološli nalazi, tako da samo iz njenog priznanja znamo o čemu je riječ – dodao je naš sagovornik.

U bolnici je potvrđeno da je stanje djevojčice jutros bilo dobro, te da je u pratnji majke, upućena na kućni oporavak.

Izvor: Faktor.ba