Ispred sarajevskog hotela Holiday, u subotu navečer odvijala se prava drama kada je, za sada nepoznata osoba, pokušala oteti automobil Audi A6, a koji je vlasništvo generalnog direktora Ziraat banke u Bosni i Hercegovini.

Ali Riza Akbaş, generalni direktor spomenute banke parkirao se ispred hotela i, prema izjavama očevidaca, izašao iz auta da uzme nešto iz gepeka.

Automobil, u kojem je bilo dvoje djece, je ostao upaljen.

U tom momentu, za sada nepoznati muškarac je sjeo za volan i pritisnuo gas pokušavši ukrasti auto.

Direktor, znajući da su mu djeca unutra, skočio je na auto u pokretu. Kradljivac je vozio nekoliko metara, a najvjerovatnije kada je spazio djecu, zaustavio je auto, te pobjegao u nepoznatom pravcu.

Vlasnik vozila je, pak, kako ga je kradljivac vozio na autu, prema riječima očevidaca, bio sav krvav, jer je pao tokom incidenta, ali sretan da je spasio djecu.

- Najvjerovatnije da je vlasnika automobila neko pratio s namjerom da ukrade auto, te kada se ovaj parkirao, lopov je uletio u vozilo. Lopov ili više njih, vjerovatno, nisu znali da su djeca u autu - izjavio nam je izvor dobro upućen u istragu.

DRAMA Direktoru pokušali oteti auto

Ali Riza Akbaş

ŠOKIRANI VLASNIK. Kako je Ali Riza Akbaş naveo u izjavi za medije, on i supruga su izašli iz vozila kako bi se pozdravili s prijateljima i izvadili kofere iz drugog auta. Vozilo familije Akbaş je ostalo upaljeno s ključevima u bravi. Sve je trajalo vrlo kratko. Samo nekoliko trenutaka bilo je sasvim dovoljno kradljivcu, koji je očito pratio cijelu situaciju. Utrčao je u vozilo i krenuo bježati s njim, vjerovatno i ne sluteći da su u automobilu i maloljetna djeca.

Nakon pokušaja krađe vozila šokirani Akbaş napustio lice mjesta, najvjerovatnije, kako bi djecu i suprugu odveo na sigurno, a naknadno je otišao u policijsku stanicu.

POLICIJA I TUŽILAŠTVO. O ovom slučaju obaviješteno je Tužilaštvo Kantona Sarajevo (KS) i pripadnici MUP-a KS.

- Tužilaštvo je obaviješteno, a policija poduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi se rasvijetlio ovaj slučaj -izjavila nam je Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

- U službene prostorije Prve Policijske uprave 2. jula u 1.25 sati pristupio je A.A.R., privremeno nastanjen u Sarajevu i prijavio da je nepoznata osoba istog dana oko 00.10 sati u ulici Zmaja od Bosne, općina Centar Sarajevo, pokušala ukrasti njegovo vozilo marke Audi A6. O ovom slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca - navode iz policije.

Izvor: Avaz.ba